ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva considerații aberante am citit despre filmul "21 de rubini", dintre care menționez pe scurt câteva flagrante:
 
Că ar fi un film făcut cu sprijinul Rusiei ca să denigreze Occidentul; tot Kremlinul este implicat prin Patriarhul Kiril ca să dea o lovitură capitală ortodoxiei românești, și în fine ultima, că procuroarea Nina din film o întruchipează de fapt pe Kodruța Koveși iar filmul este făcut ca să imprime votantului român un circuit subliminal ca stalinista Koveși să fie votată la următoarele alegeri prezidențiale*.
 
Cred că cei din urmă au văzut alt film! Nina este opusul "Slujirii": cinstită până la sacrificiu, se opune directivelor Sistemului și pierde absolut tot. În alt plan, cel teologic, pierde mai ales din cauza faptului că vrea să facă dreptate fără Dumnezeu (cum bine observă Pr. Mihai Aldea, care este și scriitor, într-o cronică în cheie eshatologică**), tot răul - inclusiv sinuciderea fratelui - venind de fapt de la o tară a societății românești, care separă Evanghelia de viața de zi cu zi.
 
Insistența cu care mama vrea să-și facă fiul seminarist prin mită, în ciuda sfaturilor unui bătrân înduhovnicit, fost deținut politic; avorturile la care este împinsă de soț; tot eșafodajul corupției administrației bisericești (care este doar parțial devoalat) ce încurajează simonia; toate acestea duc la îmbâcsirea vicioasă a societății ce alienează omul și-l duce implacabil la împietrirea sufletească.
 
Păcatul duce chiar la moarte - strigă preotul-regizor Ciprian Mega - iar faptul că procuroarea Nina pierde copilul în primele luni de sarcină iar partenerul o părăsește este și asta o consecință a secularizării căsătoriei, a scoaterii acesteia din rânduiala Bisericii, tinerii fiind încurajați chiar de câtre părinți să trăiască în concubinaj.
 
Păcatul omoară - simbolul pruncului pierdut - însuși viitorul acestui neam!
 
Revenind, Koveși este un produs total al Sistemului Globalist, o individă care a distrus economia românească și partidele pe modelul brevetat de CIA în Italia (Mani pulite), sistem care îi oferă protecție acum la Bruxelles într-o funcție care permite marii corupții din vârful Consiliului European (mai ales din plandemie, contracte secretizate de miliarde de euro) să înflorească în continuare, iar personajul Nina este împinsă de Sistem spre vârful ierarhiei, dar fiind o ființă funciarmente cinstită, care își face doar datoria, este înlăturată de Sistem și chiar arestată.
 
Nina este exact opusul lui Koveși.
 
În fine, să nu uit, ar mai fi și ideea stranie că Pr. Mega este un activist de genul "jurnaliștilor" Recorder, care vrea să denigreze Biserica și să-i distrugă credibilitatea în corpul social. Deci nu doar rublele Moscovei sunt folosite impur, dar și dolarii lui Soros. OMG!
 
Vorba unui prieten, acest film riscă să fie cel mai prost înțeles film din istoria cinematografiei românești.
PS: Un mare profesor de teologie de la o facultate importantă a țării, mi-a dat următorul mesaj:
 
"Hristos a Înviat! 21 de rubini nu este pentru oricine. Trebuie sa ai dinții tari, nu dinți de lapte. Nu este pentru religioși, nici pentru bigoți. Nu este pentru preoți cu mai puțin de 20 de ani de preoție; nu este pentru monahi.
Nu este pentru seminariști, nu este pentru cei care nu au văzut cu ochii lor anii 88-92.
Într-un cuvânt, e pentru bărbați și pentru femei cu virtutea bărbăției. E pentru cei duhovnicești."
 
* măsurătorile sociologului Mirel Palada arătau încă de anul trecut faptul că, în cazul în care Koveși AR INTRA ÎN
 
TURUL DOI (condiție esențială!) cu orice candidat actual la prezidențiale, câștigă alegerile. Ca și în cazul lui Nicușor Dan la primăria capitalei, partidele conduse de Sistem pot pune candidați modești și/sau controversați ca să iasă cine trebuie.