ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un episod din podcastul „The John-Henry Westen Show”, difuzat de Lifesite News, se evidențiază ce anume au spus teologii și misticii catolici cu privire la religia falsă pe care Antihrist o va impune asupra lumii în detrimentul credinței creștine, arătând cum această religie falsă se răspândește deja astăzi în întreaga lume.

Potrivit podcastului, răspândirea naturalismului în sfera publică și cea privată este un mijloc principal prin care se pregătește venirea Antihristului, sau a lui Moșiah așteptat de evrei, ambii părând a fi aceeași persoană.

Naturalismul, prezentat în video, este „aerul” pe care îl respirăm astăzi. Este prezent în lumea conservatoare, precum și în lumea catolică.

„Există o tendință constantă de a adopta termeni precum «valori iudeo-creștine» și de a ne concentra pe ceea ce se presupune că ne unește – cu alte cuvinte, a face o virtute din formarea de alianțe politice pe termen lung cu cei aparținând tuturor religiilor și nici uneia și din a promova «binele comun» fără a ține cont de Hristos sau de ordinea supranaturală – de parcă n-ar conta dacă le lăsăm deoparte.
(...)
Chiar dacă facem [aceste alianțe] în apărarea valorilor conservatoare, asta înseamnă, mai mult sau mai puțin, adoptarea principiilor naturalismului, francmasoneriei și – se pare – pregătirea drumului pentru Antihrist și pentru Moșiah pământesc.

Papa Pius al X-lea a scris, la începutul secolului al XX-lea, despre această activitate politică naturalistă. El a spus:

Marea mișcare a apostaziei [va fi] organizată în fiecare țară în scopul înființării unei Biserici Mondiale Unice, care nu va avea nici dogme, nici ierarhie, nici reguli de disciplină pentru minte și pentru înfrânarea patimilor.” - se menționează în podcast.

Într-o emisiune anterioară, s-a discutat pe tema „Poate omul să fie bun fără Hristos?”. În ultimele secole, ideea „de a fi bun fără Hristos” a fost susținută de diferite grupuri anti-creștine:

„Este ideea care stă la baza Iluminismului, a Revoluției Franceze, a Francmasoneriei, a Comunismului – și, în zilele noastre, a modernismului, fiind promovată de susținătorii dialogului inter-religios. Toate aceste teorii converg către ideea de a putea fi bun fără Hristos – concepția centrală a unei religii puțin cunoscute, dar a cărei influență este în creștere – menită să aducă rapid lumea în primele etape ale oribilei domnii a lui Antihrist. Promotorii ei se află deja în poziții înalte astăzi.”

VIDEO: