ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un efort major de a prelua controlul asupra libertății financiare a populației, Canada își radicalizează sistemul bancar, urmând să conecteze conturile bancare ale cetățenilor la un scor de credit social. 

Sistemul bancar canadian va fi transformat în curând printr-un așa-numit cadru „open banking”. 

Susținătorii acestui cadru consideră că aceasta este o modalitate mai „incluzivă” prin care băncile pot partaja cu ușurință informații și accesa datele utilizatorilor.

Rotuși, măsura va îmbina pozițiile sociale cu cele bancare pentru a oferi guvernelor și birocraților nealeși controlul complet asupra finanțelor oamenilor.

Organizația Open Banking Excellence (OBE), un partener al Băncii Mondiale, provenind din Marea Britanie, se laudă că va încorpora scoruri de credit social și informații bancare și, probabil, bani digitali și ID-uri digitale într-un singur loc „convenabil” și „incluziv”. 

OBE, care a ajuns în 40 de țări, își propune să „creeze platforme și conținut excepționale, care să promoveze schimbul de cunoștințe, o nouă gândire și parteneriate în industrie – susținând adoptarea [sistemului] Open Finance and Data pentru o mai bună incluziune financiară la nivel mondial”.

„Este vorba de a construi o societate mai echitabilă, mai incluzivă și mai deschisă”, a spus Helen Child, fondatoarea Open Banking Excellence.

„Determină incluziunea financiară. Înseamnă democratizarea datelor”, susține Child, vorbind despre plan.

Ceea ce Child nu menționează este că datele vor valora mai mult decât aurul pe măsură ce avansăm spre o societate fără numerar.

Nu există o modalitate mai eficientă de a controla masele decât faptul de a le controla accesul la bani și capacitatea lor de a cumpăra, de a face schimburi și de a se mișca liber, scrie slaynews.com

Presa canadiană a subliniat adevăratul motiv:

„Unul dintre cele mai importante domenii ale creșterii îl constituie evaluările de credit. În cadrul open banking-ului, creditorii ar putea accesa direct datele bancare ale unei persoane, astfel încât să poată privi dincolo de scorurile de credit. Consumatorii îl pot folosi și pentru a-și construi scorurile de credit, de exemplu, dovedind plăți la timp ale chiriei.”

A privi dincolo de scorurile de credit echivalează cu a stabili dacă o persoană este aptă să participe la economia globală în baza opiniilor sale personale.

Pe măsură ce Canada adoptă măsuri tot mai represive împotriva „instigării la ură”, următorul pas va fi inevitabil împiedicarea cetățenilor să-și acceseze banii dacă sunt suspectați de gândire incorectă.

Guvernul canadian a testat deja un astfel de plan prin închiderea conturilor bancare ale unor protestatari care au participat la Convoiul Libertății în 2022.

Am văzut și ce s-a întâmplat în timpul blocărilor Covid, când utilizatorilor nu li s-a mai permis să acceseze locuri dacă pașapoartele digitale Covid nu mai funcționau.

În China, când băncile s-au confruntat cu o criză de lichiditate, Partidul Comunist Chinez (PCC) a refuzat deponenților dreptul de a-și accesa banii. Cetățenilor li s-a blocat accesul fizic la băncile lor.

Canada este una dintre țările care speră să folosească scoruri neoficiale de credit social pentru a controla masele.

Toate aceste acțiuni pregătesc scena pentru modul în care va funcționa Moneda Digitală a Băncii Centrale (CBDC). Odată ce CBDC-urile vor fi lansate pentru uz public, sistemul va fi o rețea colectivă care va conține datele personale ale tuturor, ID-urile digitale, scorul de credit social, statutul privind vaccinarea și banii.