ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republicanii din SUA au strecurat, în Legea Bugetului, o prevedere prin care doar steagul american și cele ale țărilor în care se află ambasada pot fi arborate pe clădirile ambasadelor SUA din întreaga lume. Astfel, steagul LGBT, care se regăsea pe ambasadele americane, ar putea fi interzis, informează LeFigaro, citat de stiripesurse.ro

Această măsură face parte dintr-o bătălie culturală de lungă durată între democrați și republicani. Ea a fost strecurată în bugetul federal american, un text de peste 1.000 de pagini.

Proiectul de lege stipulează că doar steagul american și steagurile oficiale pot primi finanțare pentru a fi arborate pe catargele oficiale ale ambasadelor.

Biden, constrâns de Legea bugetului

Sub președinția lui Donald Trump, șeful diplomației Mike Pompeo a ordonat ca doar drapelul american să fluture pe catargele ambasadelor, provocând proteste puternice din partea comunității LGBT.

Joe Biden, care a preluat mandatul în 2021, a făcut din apărarea minorităților sexuale un obiectiv major al diplomației sale. Secretarul său de stat Antony Blinken nu numai că a autorizat, dar a și încurajat misiunile americane să ridice steagul curcubeu.