ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Sâmbata Mare, in timpul Ceremoniei Sfintei Lumini, chiar în interiorul Bisericii Sfântului Mormânt, poliția israeliană a îndepărtat cu forța și a reținut garda de corp a Consulului General al Greciei la Ierusalim.

Motivul reținerii nu este clar, însă martorii oculari au declarat că a existat o ceartă între poliție și garda de corp a consulului.

În înregistrările video se vede cum acesta are capul acoperit și este scos cu forța din Biserica Sfântului Mormânt de mai mulți polițiști israelieni.

Partidul Syriza, principalul partid de opoziție din Grecia, a cerut explicații din partea Ministerului de Externe cu privire la acest "incident fără precedent", iar presedintele Syriza, Stefanos Kasselakis a condamnat „cu fermitate acest act agresiv care a avut loc într-o zi atât de sfântă pentru Ortodoxie”.

Este cunoscut faptul că, în preajma marilor sărbători, poliția israeliană desfășoară forțe impresionante „pentru a asigura securitatea închinătorilor și a însoți procesiunile și vizitatorii”, inclusiv în interiorul Bisericii Sfântului Mormânt.
 
De-a lungul timpului însă, numeroși pelerini s-au plâns de faptul că poliția israeliană le limitează accesul la locurile sfinte și se comportă cu agresivitate și fără respectul cuvenit.
VIDEO: