ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În două comentarii pe care le-am întâlnit astăzi pe Facebook actrița Manuela Hărăbor spulberă producția preotului-regizor Ciprian Mega.

Tot astăzi, după difuzarea filmului în spațiul public, s-au pronunțat asupra filmului prezentat recent la Festivalul de Film de la Moscova și Profesorul Ilie Bădescu și Părintele Călin Sămărghițan, recenzii publicate de ActiveNews.

Redăm comentariile actriței Manuela Hărăbor:

Primul comentariu este făcut la postarea relativ apreciativă a publicistului Eduard Dumitrache:

Hristos a înviat! Îmi pare rău că trebuie să te contrazic. Este un film extrem de prost realizat, fără un fir epic logic, cu personaje caricariturizate la maxim și fără rost, cu situații neverosimile, cum e cea de la restaurant cu Patriarhul, Președintele, șeful SRI (bănuiesc că ar fi vrut să fie Coldea) și Michi americanul de la CIA, cu erori majore de timp, cu episoade ale unor personaje care nu se leagă unele de altele. Și ar mai fi multe de spus, dar mă lasă nervii. Este o mizerie neo-marxistă.

Atacul asupra Bisericii Ortodoxe se regăsește în agenda progresistă, bănuiesc că nimeni nu mai are niciun dubiu. Faptul ca s-a filmat în două etape spune multe. La scenariul inițial, filmat acum 5-6 ani, s-a adăugat anul trecut o așa zisă continuare, care nu face decât să amplifice lipsa de coerență a întregului film. Mai mult decât atât, pentru această a doua parte filmată anul trecut, cu actori de talia lui Anthony Delon și Mickey Rourke, finanțarea a fost extrem de mare. Nu se întreabă nimeni de unde au venit banii? Și încă un argument.

Dacă tot se vrea o radiografie a corupției și a jocurilor de putere, mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu.

Cât despre monologul domnului Vișan ce să mai spun. Este discursul dumnealui personal cu care ne-a obișnuit, lipit în film ca nuca în perete.” (foto-captură mai jos)

Într-un alt comentariu, de la postarea lui Dan Chitic, artista reiterează, ceva mai pe scurt, cele deja afirmate mai sus:

„O mizerie neo-marxistă. Și un film ratat din punct de vedere cinematografic, extrem de prost realizat. Denigrarea Bisericii Ortodoxe face parte din agenda progresistă. Faptul ca s-a filmat în două perioade de timp, acum 6 ani si anul trecut, pe un nou scenariu ce se dorea o continuare a celui inițial, spune multe.

Finanțarea importantă a venit anul trecut, nici nu mă întreb de unde, pentru că este evident. Personal mi-e rușine că m-am lăsat păcălită sa fac parte din distribuție.”