ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„S.S. Sanctitatea Sa și Sfântul și marele Sinod și-au exprimat tristețea față de multiplele acte de terorism de la Moscova, pe care le condamnă cu oroare, exprimând sincere și calde condoleanțe dragului popor rus.”, se arată într-un Comunicat al Patriarhiei de la Constantinopol.

De asemenea, Patriarhului Ioan al X-lea al Antiohiei a transmis un mesaj de condoleanțe după tragedia de la Moscova:

„La începutul Sfântului Post al Milostivirii, vă scriem rugându-L pe Domnul Milostivirii să aibă milă de lumea Sa.

Vă scriem pentru a ne exprima durerea profundă, solidaritatea sinceră și condoleanțe pentru victimele atacului terorist care a vizat Moscova aseară. Ne rugăm Domnului să vă păstreze sănătate și pace și să protejeze Biserica Ortodoxă Rusă și poporul rus de orice rău.

Ne rugăm Domnului să aibă milă de sufletele celor decedați, să aducă vindecare celor răniți și să ofere mângâiere inimilor voastre și inimilor familiilor victimelor, În mila Sa infinită, El să ofere mângâiere și mângâiere. în această perioadă de profundă pierdere.”

Și Patriarhul Serbiei a transmis un mesaj de condoleanțe Bisericii Ortodoxe Ruse:

„Sfinția Voastră,

În această seară toată Biserica Ortodoxă Sârbă, clerul, monahii și toți oamenii credincioși s-au unit cu tine și cu frații și surorile noștri ruși în durere și rugăciune către Mântuitorul pentru victimele nevinovate ale teribilului atentat terorist de la Moscova. Ne rugăm Domnului să dea vindecare răniților și răniților, iar familiilor îndoliate puterea de a păstra memoria victimelor ca un altar.

Domnul să primească pe acești copii răniți nevinovați în așezarea cerească. Veșnică amintire!

Patriarhul Serbiei

+Porfirie”

De la București, tăcere, chiar și după 24 de ore. Deși au murit 143 de oameni nevinovați, femei, copii, cei mai mulți ortodocși. Compasiunea are, iată, și culoare politică.