ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Simion spune că nu ar refuza să fie candidatul la prezidențiale, deși un anunț oficial nu a fost făcut până acum. Totuși, liderul AUR a declarat că decizia nu îi aparține doar lui.

„Este o posibilitate, dacă președinții de partid ai celorlalte formațiuni vor, adică Drulă, Ciucă, Ciolacu. Președintele AUR nu se teme, chiar dacă este cel mai tânăr dintre ei. Când mă uit în jur, parcă prind curaj, ca Ion Creangă”, a spus Simion, potrivit Realitatea Plus.

George Simion a făcut aluzii similare și într-o emisiune a maestrului Ion Cristoiu: George Simion ar putea candida la prezidențiale

Totodată, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat, vineri seară, în cadrul unui miting electoral organizat la Târgu Mureș, pentru prezentarea candidaților la alegerile pentru Parlamentul European, că nu își va cere scuze de la UDMR după discursul de la Ardud, transmite 60m.

Liderul AUR, George Simion, a declarat duminica trecută, la evenimentul de lansare a candidaților la europarlamentare desfășurat în cetatea din Ardud, că dușmanul politic în acest județ este "o creatură hidoasă, șovină, numită UDMR", declarație care a inflamat extremiștii maghiari antiromâni din formațiunea separatistă.

"Dușmanul nostru politic în acest județ și la nivel național este o creatură hidoasă, șovină, numită UDMR. Frații noștri maghiari sunt conaționalii noștri, îi iubim și îi așteptăm în rândurile AUR dacă se identifică cu valorile conservatoare sau în rândul altor partide de alte orientări, dar nu dorim ghetoizarea politică a cetățenilor maghiari și în fond și la urma urmei UDMR-ul este pentru etnicii maghiari ceea ce pentru etnicii români este PSD-ul și PNL-ul. Sunt cei care au furat, cei care au distrus, cei care și-au bătut joc de toți cetățenii României, indiferent de etnie, a declarat George Simion, după cum a informat Agerpres.

El a adăugat acum la Târgu Mureș că a fost acuzat că instigă la ură, dar că aceia ce îl acuză nu au menționat și partea în care susținea că AUR are iubire față de fiecare cetățean al României, indiferent de etnie.

„Mulți au spus deja că am venit aici să provocăm. Am văzut cu toții ce au transmis liderii corupți, liderii murdari, liderii (…) UDMR-ului acum câteva zile, în urma discursului pe care l-am avut în județul Satu Mare, în Cetatea Ardud, că instig la ură interetnică și că îi atac pe frații noștri maghiari. Au omis – bineînțeles că asta fac ei: omit, mint, dezinformează – și au uitat cumva să arate partea în care am spus că avem obligația, avem datoria și avem în noi iubire față de fiecare cetățean al României, indiferent de etnie – român, maghiar, rom, lipovean, turc sau de alte naționalități (…). Și da, am îndrăznit să atac UDMR-ul, pe care l-am numit dușmanul nostru politic în județul Satu Mare. La fel cum este dușmanul nostru politic în județul Mureș, și în județul Covasna, și în județul Harghita (…). Noi avem membri etnici maghiari de care suntem mândri și pe care îi iubim și pe care îi prețuim. N-avem nevoie de formațiuni etnice într-o țară unitară, suverană și independentă. (…) Și știți ceva? Nici nu îmi cer scuze, nici nu dezmint, nici nu retractez, nici nu îmi pare rău. Îmi mențin cu tărie afirmațiile, pentru că ele reprezintă realitatea asta, nu este un discurs al urii, ci este o constatare a stării de fapt în care se află țara noastră”, a arătat George Simion în discursul său.