ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 19:20: Actorul Florin Piersic a fost operat la Spitalul Foișor, medicii i-au extras proteza de la genunchi, care a favorizat generalizarea infecției, și au înlocuit-o cu o proteză provizorie, cu antibiotic.
 
„În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență.
A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, au transmis reprezentanții unității medicale.
 
Știrea inițială:
 
Actorul Florin Piersic a fost internat, joi, la Spitalul Foișor din București „cu o stare generală gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”, potrivit medicilor, relatează News.ro, citat de stiripesurse.ro

„În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”, au transmis, joi, oficialii unității medicale, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, în prezent se fac noi investigații. ”Vom efectua investigații de laborator și imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică”, se mai arată în comunicat.

Actorul Florin Piersic a fost transferat joi, la Spitalul Foișor din București, pentru o intervenție ortopedică necesară pentru îndepărtarea sursei de infecție. Intervenția nu este lipsită de riscuri, având în vedere situația sa medicală.

La Matei Balș era „stabil”

Deși astăzi a apărut știrea despre o stare gravă, ieri directorul medical al Institutului "Matei Balș", Adrian Marinescu, a declarat că marele actor „este stabil” și că nu se discută despre o infecție care să îi pună viața în pericol.
 
"Dânsul nu numai că este stabil, nu aș spune că starea generală este foarte bună deoarece vorbim, până la urmă, de vârstă, de bolile cronice, dar, fără discuție, nu este așa cum s-a spus un risc vital, nu este o stare gravă care să îi pună viața în pericol în viitorul apropiat, motiv pentru care ceea ce facem noi încă de aseară, de când a ajuns la noi, este o evaluare care nu ține doar de procesul infecțios. Aici discutăm tot practic: partea ortopedică, cardiologică, tot ce se întâmplă. (...) Nu discutăm despre o infecție care să îi pună în acest moment viața în pericol. Cred că este partea cea mai importantă. Ce va fi în viitorul apropiat și cum vom aborda lucrurile este o altă discuție, dar nu se pune problema să fie o stare gravă care să îi pună viața în pericol", a declarat medicul la Antena 3.
 

De asemenea, o informare de joi dimineață a Institutului "Matei Balș", de unde a plecat să facă investigații, a anunțat că actorul era „stabil” din punct de vedere medical. "Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment", a declarat joi, pentru Agerpres, managerul Institutului "Matei Balș", Cătălin Apostolescu.

Actorul a fost transferat în această săptămână de la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca la Institutul "Matei Balș". El s-a prezentat inițial la spital cu stare de septicemie.