ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valuri de decese subite răvășesc familiile României iar presa nu mai relatează despre ele decât sporadic. Putem spune că s-a intrat în „normalitate”. Oricum, cazurile despre care se publică reprezintă doar vârful icebergului. O privire pe diagonală pe rețelele sociale te îngrozește însă, când vezi câte lumănări apar în locul fotografiilor de profil.

Ne facem datoria de a aminti că cineva trebuie să răspundă prezentând dispariția celor de care fuge toată lumea, fie pentru că vrea o „viață roz”, fără să știe de nenorocirile care se întâmplă în viața aproapelui, la colț de stradă, fie dintr-un sentiment de vinovăție.

În acest timp, în care oameni în toată firea cad secerați la pământ, vedetele pandemiei și vaccinării se bucură de banii încasați pentru a recomanda serul ucigaș și fac pe mironosițele la Trinitas TV, post care tinde să se specializeze în spălarea complicilor la crima în masă, de la Valeriu Gheorghiță la Beatrice Mahler.

ISU Arad a înregistrat moartea subită a doi pompieri într-o singură săptămână: Plt. adj. Ardelean Petru Alexandru, pe 15 martie 2023 și Plt. adj. sef (r) Telcean Ioan în această dimineață.

Radu Scripa, 54 de ani, Șef Serviciu Inspecție Socială la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud, „a trecut fulgerător pragul veșniciei”, brusc, pe 16 martie.

Pe 19 martie, Salvamont Prahova a efectuat o intervenție mai puțin obișnuită: „Formația Cheia a fost solicitată să intervină la Salina Slănic pentru evacuarea unui lucrător care a decedat în urma unui stop cardio-respirator. Cum nu exista altă posibilitate de evacuare, deoarece accesul in partea superioară a Salinei se face pe o scară extrem de îngustă, s-a procedat la lansarea victimei cu targa UT-2000 de la o înălțime de peste 70 m.”

Bărbatul, cunoscut doar după prenumele Sorin, avea 53 de ani și a făcut un atac de cord. Presa securistă, fostă vaccinistă, este de-acum ultra-cunoscătoare și știe din aer că „bărbatul era cunoscut cu probleme cardiace”. Cam de când? Oricum, colegii săi nu au confirmat. VIDEO în bază.

Tot pe 19 martie, un bărbat în vârstă de 45 de ani a făcut infarct, în timp ce conducea un camion în Suceava (foto sus).

Bărbatului i s-a făcut rău la volan, moment în care a pierdut controlul vehiculului, iar mastodontul a ieșit de pe carosabil și s-a lovit de un mal de pământ. 

La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii cu o autospecială de descarcerare, dar și o ambulanță. Medicii i-au efectuat victimei manevre de resuscitare, însă nu s-a mai putut face nimic, declarându-se astfel decesul. Ziariștii-medici au uitat să scrie dacă era „cunoscut cu probleme cardiace”

Imaginați-vă că tragedia se întâmpla într-un oraș sau pe o șosea aglomerată.

Pe 21 martie, a murit brusc Corina Tatu, de 39 de ani, asistentă medicală din Brăila. Cauza decesului pare a fi un edem pulmonar, a notat pagina Moarte Subită.

Pe 22 martie, în Botoșani, doi medici de renume din județ s-au stins la distanță de câteva ore unul de celălalt: Mariana Pârvu,o doctoriță cunoscută și apreciată, și Dan Vasiliu, de 56 de ani, șeful Secției Cardiologie a Spitalului Municipal Dorohoi. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Iași dar inima lui nu a mai putut fi salvată, a scris presa. Colegii au fost șocați.

Imaginați-vă câți necunoscuți mor pe capete, asemenea celui găsit la Timișoara ieri, 22 martie, în jurul orei 14:09, când un bărbat care se deplasa pe strada Cugir din Timișoara a observat o persoană decedată, căzută în fața unui imobil. Poliția a stabilit că nu suferise forme de violență. Urma de ac nu se mai vedea, probabil.

VIDEO din Salina Prahova: