ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doliu în presa din România: a murit Eugenia Cristea, fostă ziaristă la Evenimentul Zilei, unde a ocupat și poziția de redactor-șef adjunct.

„Pe 17 martie a fost ziua ei. Eugenia Cristea, fosta noastră colegă, a avut parte de ultima aniversare pe acest pământ. Astăzi am aflat vestea care ne-a îndurerat pe mulți dintre ziariștii care am făcut parte din echipa de început a Evenimentului zilei, cotidianul fondat și condus de Ion Cristoiu”, scrie jurnalista Simona Ionescu de la Evenimentul Zilei

Eugenia Cristea a fost ani de zile redactor șef adjunct la cotidian și coordona secțiile Social, Sindicate, Sănătate, Mass-Media și, cu experiența pe care o avea, a format zeci de ziariști, unii dintre aceștia devenind nume cu rezonanță. 

„Știm cu toții câte ore petrecea în redacție Eugenia, cât de tipicară era în așezarea în pagina tipărită a articolelor de care răspundea în fața lui Ion Cristoiu. A regretat destul de intens despărțirea de meserie atunci când s-a pensionat, dar era optimistă că va compensa timpul în care a lipsit de lângă familie. Cele două fete ale ei erau realizate în străinătate și au așteptat-o cu brațele deschise acolo. Pe ea și pe tată. N-a fost să fie. Soțul ei, o somitate ca profesor universitar, a murit. A fost momentul care a dărâmat-o.

În urmă cu doi ani ne-am întâlnit față în față și am mai stat la povești. Supărarea pierderii omului drag își pusese amprenta asupra organismului ei. Medicii i-au depistat un cancer. Ne-am încurajat reciproc, apoi din când în când, ne-am mai auzit la telefon. Schimb de impresii despre viață și despre boală. Nu-și pierduse optimismul, dar…” - scrie Simona Ionescu.

Jurnalistul Ioan Timofte a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook că ieri, 24 martie, Eugenia Cristea a murit. El a comunicat informațiile legate de înmormântare:

„Ileana, fiica Eugeniei Cristea, anunță că slujba de înmormântare a mamei sale va avea loc mâine, marți, la cimitirul Bellu Catolic, la ora 13.00. Dumnezeu s-o odihneascǎ în pace! Sincere condoleanțe familiei!”.

„Toți cei care mai suntem în acest moment în redacția Evenimentul zilei din vechea gardă – Dan Andronic, Simona Ionescu, Mirel Curea, Cristian Popa și Cristian Florea – transmitem familiei condoleanțe și veșnică pomenire pentru Eugenia Cristea, un jurnalist care s-a pus cu mult devotament în slujba societății”, au transmis colegii de la Evenimentul Zilei.