ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marius Spînu era lector universitar la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor (FEAA) de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a murit la doar la 58 de ani, după o luptă cu o boală descoperită târziu, potrivit evz.ro.  

Anuțul a fost făcut de Liga Studenților Economiști Iași, care l-a descris pe profesorul Marius Spînu drept un om cu un caracter deosebit, înțelept, cu o fire puternică și o personalitate marcantă în mediul academic.

Fostul deputat din partidul lui Traian Băsescu avea o carieră de peste 30 de ani în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor. Acesta preda studenților informatică economică și matematică, fiind diagnosticat târziu cu o boală ce i-a și adus sfârșitul.

„Cu mare regret în suflet, anunțăm că domnul Lect.univ.dr Marius Teodor Spînu a încetat din viață. Nu a fost un simplu profesor de matematică, ci un exemplu de urmat pentru succes și devotament! Contribuția lui nu se poate măsura în numere, ci în amintirile studenților din numeroasele generații ce l-au cunoscut. Domnul Profesor va fi mereu în gândurile noastre, iar lecțiile și învățămintele sale vor continua să ne călăuzească pe drumul nostru.  Sincere condoleanțe, Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată în mesajul transmis de Liga Studenților Economiști Iași.

În anul 1999, a debutat în arena politică reprezentând Uniunea Forțelor de Dreapta, iar ulterior s-a alăturat PNL-ului, devenind lider al organizației din Harlău.

În luna noiembrie a anului 2006, Marius Spînu a devenit unul dintre membrii fondatori ai filialei Partidului Liberal Democrat. Ulterior, în 2008 a fost desemnat în funcția de prim-vicepreședinte al Organizației Municipale Iași a PDL.

A exercitat anterior funcția de consilier județean înainte de a accede în Parlament.