ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spectacol rar pe cerul României noaptea trecută, atribuit unui fenomen ciudat pentru spațiul nostru. ”Aurora boreală” a colorat văzduhul în cele mai frumoase nuanțe roșiatice, motiv pentru care toate rețelele de socializare s-au umplut de mii de fotografii spectaculoase, precum cele de mai jos:
 
 
 
 
 
 

Cerul colorat în nuanțe roșiatice a putut fi admirat din mai multe județe, printre care Maramureș, Bihor, Cluj, Hunedoara, Iași, Buzău și Ilfov. 

Aurora, specifică țărilor nordice, a putut fi văzută din mai multe zone din Europa. Fenomenul se datorează unei furtuni geomagnetice care a lovit Pământul. Evenimentul este cel mai puternic din ultimii 20 de ani, iar experții americani spun că nivelul de alertă este unul sever, deoarece mai multe erupții solare se îndreaptă spre planeta noastră, relatează Observator.