ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


The New York Times a relatat că există leziuni cauzate de vaccinul COVID-19 și că persoanele rănite de vaccin au fost ignorate. Aceste constatări au rezultat în urma unei investigații de un an în această problemă, potrivit ziarului.

După ani de zile în care a catalogat comentariile, articolele și chiar interogările pe motoarele de căutare despre leziunile provocate de vaccinuri drept dezinformare, teorie a conspirației și "extremă-dreapta", în care a atacat companiile de social media pentru că au permis apariția pe platformele lor a poveștilor despre leziuni provocate de vaccinuri și chiar a ridiculizat o familie ai cărei copii au murit din cauza vaccinului, Times a recunoscut că "mii" de persoane ar fi putut fi rănite de vaccinurile COVID-19.

Sub titlul "Mii de oameni cred că vaccinurile Covid le-a făcut rău. Ascultă cineva?" reporterul Apoorva Mandavilli de la Times a raportat că vătămările nu sunt neașteptate deoarece "toate vaccinurile au cel puțin ocazional efecte secundare".

În articol au apărut mai multe persoane rănite de vaccinuri, care au relatat despre problemele lor medicale și despre "neîncrederea și ambivalența" cu care s-au confruntat din partea medicilor și a mass-mediei.

The Times a publicat, de asemenea, două comentarii legate de reportajul de investigație. Unul, realizat de Mandavilli, a rezumat principalele concluzii ale investigației, iar celălalt, realizat de David Leonhardt pentru "The Morning Newsletter", i-a liniștit pe cititori cu privire la siguranța vaccinurilor și a minimalizat leziunile.

Acoperirea Times este "mai bine mai târziu decât niciodată", a declarat pentru The Defender directorul executiv al Children's Health Defense (CHD), Mary Holland. "Mass-media mainstream, inclusiv The New York Times, recunoaște în sfârșit - cu trei ani și jumătate întârziere - răul devastator al vaccinurilor COVID", a spus ea.

"Singura lor răscumpărare va fi să trateze această problemă cu seriozitate acum și să încerce să îi tragă la răspundere pe cei care au împins cu bună știință produse experimentale extraordinar de periculoase asupra întregii comunități mondiale", a mai spus Holland.

Reportajul a inclus interviuri cu medici, asistente medicale și cercetători răniți de vaccinuri, cum ar fi Dr. Gregory Poland, redactor-șef al revistei Vaccine, care a spus că nu și-a putut convinge colegii să investigheze vătămările sale.
 

De asemenea, a relatat povestea lui Michelle Zimmerman, doctor în neuroștiințe, care a suferit leziuni cerebrale în urma vaccinului.

Akiko Iwasaki, Ph.D., cercetător în domeniul vaccinurilor la Universitatea Yale, a declarat pentru Times că persoanele cu leziuni post-vaccinare sunt "complet ignorate, respinse și puse sub semnul gazelor".

Dr. Janet Woodcock, fost director al Centrului pentru evaluarea și cercetarea medicamentelor din cadrul Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA), a declarat pentru Times că ea crede că unele dintre persoanele rănite de vaccinuri au avut, de fapt, efecte "grave" și "care le-au schimbat viața", dincolo de cele recunoscute oficial de agențiile federale.

"Sunt dezamăgită de mine însămi", a adăugat ea. "Am făcut o mulțime de lucruri pentru care mă simt foarte bine, dar acesta este unul dintre puținele lucruri pentru care simt că nu am reușit să le aduc acasă."

Articolul a citat, de asemenea, alți oficiali anonimi din domeniul sănătății publice care au declarat că efectele secundare - tinitus, sindromul de tahicardie ortostatică posturală, paralizia Bell și altele descrise în articol - nu au fost rezultatul vaccinului. Și a sugerat că cel puțin una dintre leziunile prezentate în profil a provenit probabil de la un lot de vaccin "contaminat".

Este posibil ca agențiile federale să nu identifice toate problemele de siguranță asociate cu un vaccin prin intermediul supravegherii lor, a recunoscut articolul.

De asemenea, acesta a discutat despre provocările cu care se confruntă persoanele care caută despăgubiri prin intermediul Programului federal de compensare a prejudiciilor cauzate de contramăsuri, care a despăgubit doar 12 persoane pentru leziuni cauzate de vaccinul COVID-19 de la începutul pandemiei.

Articolul și articolele care îl însoțeau au reiterat punctele de discuție principale despre vaccinul COVID-19, conform cărora astfel de leziuni sunt rare - probabil doar în rândul a mii de persoane - și că beneficiile vaccinării depășesc riscurile "pentru majoritatea oamenilor".

Datele din Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) arată că 1.637.441 de rapoarte de evenimente adverse în urma vaccinurilor COVID-19 au fost transmise între 14 decembrie 2020 și 26 aprilie 2024. Datele includ un total de 37.061 de rapoarte de decese.

Mutarea "ferestrei Overton"?

Articolele fac parte dintr-o schimbare în acoperirea mediatică care a început să recunoască unele limitări ale relatării COVID-19, care a dominat mass-media de la începutul pandemiei.

Dr. Pierre Kory, care a publicat recent articole de opinie în publicațiile mainstream, a declarat săptămâna aceasta în cadrul podcastului "The Defender In-Depth" că el crede că "fereastra Overton" se schimbă, deoarece leziunile și decesele în urma vaccinării au devenit atât de răspândite încât mass-media mainstream nu le mai poate ignora.

Kory a publicat articole de opinie în USA Today, Newsweek, The Hill, TrialSite News și The Washington Times, a spus el, încercând să "aducă o discuție de precauție în jurul acestor vaccinuri [COVID-19]".

"A trebuit să fim foarte atenți [atunci când] am abordat principalele instituții de presă pentru a încerca să generăm această discuție", a spus Kory.

Brianne Dressen, care a fost rănită de vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca în timpul unui studiu clinic, a declarat pentru The Defender că nu a fost surprinsă de faptul că Times a pus accentul pe presupusul succes al programului de vaccinare într-un articol despre leziunile provocate de vaccinuri.

"Câteva publicații mainstream încep să arunce o privire în spatele cortinei, deși acest lucru se întâmplă printr-un proces minuțios al editorilor și al avocaților pentru a verifica fiecare cuvânt al copiei", a spus ea. "Bineînțeles că nu au cum să scrie despre leziuni fără a saluta marele succes al programului de vaccinare COVID."

Dressen, fondatoarea React19, o organizație non-profit care militează pentru victimele leziunilor provocate de vaccinuri, a declarat că articolul a fost mai onest decât se aștepta, adăugând că:

"Realitatea tristă este că acestea sunt cele mai dificile articole pentru acești reporteri de a ajunge la tipar. Pentru fiecare articol mainstream, există zeci de alte articole care nu ajung niciodată la tipar. Pentru mai multe dintre aceste articole, persoanele vătămate petrec ani de zile lucrând cu reporterii.

"Este un proces anevoios, dar necesar dacă vrem să facem ca majoritatea țării să vorbească despre acest subiect. Răniții care ajung să apară în aceste articole sunt destul de curajoși. Ei nu știu cum vor fi filmate sau răstălmăcite aceste articole. Vor face rău comunității de răniți? Sau va ajuta comunitatea răniților? Este imposibil de știut.

"Oare pentru că nu este demn de știri? Cu siguranță că nu.

"Acum este momentul ca persoanele rănite să ajungă la agențiile de știri locale și naționale. Acum este momentul să vorbească tare și cu forță: Suntem reali, avem nevoie de recunoaștere, avem nevoie de despăgubiri."