ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joost Klein, reprezentantul Olandei la Eurovision, a fost descalificat din finala concursului care va avea loc în această seară la Malmö, în Suedia, în urma unei plângeri oficiale depuse de o femeie din echipa de producție, transmite Mediafax.

"Artistul olandez Joost Klein nu va concura în marea finală a concursului Eurovision din acest an", a anunțat sâmbătă într-un comunicat Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), organizatorul evenimentului. Decizia vine în urma unei anchete a poliției suedeze privind plângerea femeii, care a fost făcută "după un incident survenit în urma prestației sale din semifinala de joi seară", potrivit comunicatului.

"În timp ce procesul juridic își urmează cursul, nu ar fi potrivit ca el să continue în concurs", a precizat EBU.

Vineri au circulat informații despre un posibil "incident" în ceea ce-l privește pe cântăreț, după ce lui Klein i s-a interzis în mod neașteptat să participe la repetiții.

Confuzia cu privire la această chestiune a determinat EBU să emită vineri un comunicat în care a precizat că "investighează în prezent un incident [...] în care este implicat artistul olandez care nu va repeta pentru moment".

Speculațiile potrivit cărora ancheta ar avea legătură cu participanta israeliană Eden Golan au crescut după un schimb de replici tensionat între cei doi artiști în timpul unei conferințe de presă Eurovision de joi seara.

EBU a precizat că "spre deosebire de unele relatări din mass-media și de speculațiile din rețelele de socializare, acest incident nu a implicat niciun alt interpret sau membru al delegației".