ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șase cadavre au fost descoperite într-o singură zi în râul Tisa, la granița dintre România și Ucraina. Patru dintre cadavre se aflau pe partea ucraineană, iar celelalte două pe partea română, transmite Știripesurse.

Ucrainenii continuă să fugă de război și trec ilegal granița în România, fie prin râul Tisa, fie prin munți, iar mulți dintre ei nu reușesc să ajungă în viață la noi în țară. De la începutul războiului Rusiei în Ucraina, au fost găsite cadavrele a 24 de persoane care au încercat să treacă râul Tisa și să ajungă în România.

Luni, 6 mai 2024, autoritățile din România și Ucraina au descoperit cadavrele a șase persoane de cetățenie ucraineană, potrivit Antena 3 CNN.

O altă variantă pentru ucrainenii care fug de război este prin munți, însă, nu de puține ori, și acolo și-au găsit sfârșitul. Mulți dintre ei au reușit, însă, să supraviețuiască chiar și câteva zile, până au fost salvați de autoritățile române.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Grăniceri al Ucrainei, Andriy Demchenko, a declarat că unii bărbați plătesc "sume mari" de bani unor grupuri care promit să-i treacă ilegal peste graniță. Asemenea tentative se înregistrează "în fiecare zi", a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Grăniceri de Stat. De cele mai multe ori, ucrainenii încearcă să ajungă în țările din vest și trec granițele Ucrainei cu Polonia, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova și România.