ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a descris marți pe șeful statului rus Vladimir Putin drept o "fiară bolnavă și cinică", după ce șeful Kremlinului a acuzat din nou Ucraina că se află în spatele atacului de vineri seară, potrivit Știripesurse.

"Putin a vorbit din nou pentru sine astăzi, lucru care a fost retransmis la televizor. Încă o dată, a dat vina pe Ucraina. Fiară bolnavă și cinică", a comentat Zelenski în discursul său tradițional nocturn publicat pe rețeaua de socializare X.

Potrivit președintelui ucrainean, în mintea lui Putin "toți sunt teroriști, în afară de el, deși alimentează teroarea de două decenii".
 

"Putin este cea mai mare vitrină pentru teroare. El și serviciile sale speciale. Când va dispărea, la fel se va întâmpla și cu cererea de teroare și violență (...)", a subliniat el.

Zelenski a folosit mai exact cuvântul "fereastră", același folosit de șeful Kremlinului și de aparatul de securitate al președinției ruse atunci când au afirmat că Ucraina le-a oferit teroriștilor implicați în atacul asupra sălii de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova un spațiu pentru evadare din Rusia în țara vecină, peste granița ruso-ucraineană.

Putin a declarat luni, în timpul unei întâlniri cu membri ai guvernului și ai forțelor de securitate, care a fost transmisă în direct la televiziune, că atacul a fost comis de "islamiști radicali", dar că încă mai crede că în spatele lor se află Ucraina și aliații occidentali ai acesteia, în special SUA.