ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul consilier principal al lui Boris Johnson, Dominic Cummings (foto), a lansat joi un atac împotriva sprijinului Occidental pentru Ucraina, transmite Știripesurse, potrivit unui articol publicat de Politico.

Într-un interviu pentru ziarul I, Cummings - fost consilier al premierului Johnson - a declarat că Occidentul „nu ar fi trebuit niciodată să intre în toată situația stupidă” și a susținut că sancțiunile împotriva Rusiei au avut un impact mai mare asupra politicii europene decât la Moscova.

Fostul consilier a fost usturator față de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Aceasta nu este o reluare a anului 1940, cu Zelenski ca defavorabilul Churchillian”, a spus el. „Tot acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți și, în consecință, o să fim f****i cu toții. Suntem f****i acum, nu?”, a adăugat acesta.

Acuză țările Occidentale

El a susținut că războiul nu va face decât să întărească relația dintre Rusia și China, spunând că națiunile occidentale „au împins [Rusia] într-o alianță cu cea mai mare putere producătoare a lumii”.

Cummings critică de mult sprijinul pentru Ucraina, o poziție care îl pune puternic în dezacord cu vechiul său șef Johnson, un susținător vocal al efortului de război al lui Zelensky și al Ucrainei.

El a spus ziarului că Occidentul nu a reușit să-i trimită președintelui rus Vladimir Putin un semnal util care să-l descurajeze să invadeze o altă țară.

O „grămadă de clovni”

„Ce lecție l-am predat? Lecția pentru Putin este că suntem o grămadă de glumeți”, a afirmat Cummings, spunând că războiul „a transmis lumii întregi ce grămadă de clovni suntem”.