ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou sondaj de opinie dat publicității luni răstoarnă toate calculele de pe scena politică. Candidatul PSD la primăria Capitalei, Gabriela Firea, înregistrează un scor peste candidatul independent Nicușor Dan, susținut de Alianței Dreptei, se arată într-un sondaj Avangarde făcut la nivelul Sectorului 1, relatează Știripesurse.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Gabriela Firea ar obține 30%, Nicușor Dan 29%, Cristian Popescu Piedone 17%, Sebastian Burduja (PNL) 13%, Mihai Enache (AUR) 10% și Diana Șoșoacă (SOS) 1%.

Este primul sondaj în care candidatul PSD trece în fața lui Nicușor Dan, însă cu mențiunea că au fost întrebați doar cetățenii din Sectorul 1.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 – 11 mai, prin metoda face-to-face, pe 1150 de subiecți cu o marjă de eroare de 2, 9%.

Alte sondaje care măsurau intenția de vot la nivelul întregului Bucureși o plasau pe Firea mult în urma lui Nicușor Dan.