ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


DNA Constanța a anunțat în plină Săptămână Luminată că ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost trimis în judecată în făcătura de dosar croșetată de Recorder cu sprijinul lui Vasile Bănescu, potrivit unuia dintre martorii din acest dosar (vedeți istoricul pe ActiveNews). Normal era ca anunțul să se facă în Săptămâna Patimilor, în ziua în care Iuda și-a luat arginții, așa cum se întâmplă cu Iuda de la Patriarhie.  Însă, potrivit surselor locale, nimic nu poate tulbura bucuria Sfântei Lumini venită de Înviere (Video mai sus).

Potrivit informațiilor din presa locală, dosarul a fost instrumentat de către magistratul Andrei Bodean, fost procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Alături de ierah este judecat și preotul Ilie Petre, consilier economic al Arhiepiscopiei Tomisului, căzut în capcana regizată de Recorder cu actantul Petrică Leașcu.

Irina Luminița Stanciu, avocata înaltului ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut, pentru ZIUA de Constanța, o serie de declarații cu privire la trimiterea în judecată a clientului său de către procurorii DNA Constanța, sub acuzația de cumpărare de influență.

Tot în acest dosar a mai fost deferit justiției Ilie Petre, consilier economic al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influență.

Avocata Irina Luminița Stanciu a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că „acest demers al Parchetul DNA - structura teritorială Constanta ne transmite că prima fază a procesului penal a fost finalizată prin sesizarea judecătorului de cameră preliminară cu privire la legalitatea administrării probelor și efectuarea actelor de urmărire penală, conform art 342 cpp, iar raportat la aceste acte și lucrări existente la dosar, a cererilor și excepțiilor ce vor fi invocate de apărare, precum și concluziilor, judecătorul de cameră preliminară va analiza asupra clarității pretinsei acuzații atât în componența descrierii faptei penale, cât și în componenta indicații detaliate a încadrării juridice a faptei, astfel descrisă".

„Sfera de implicare a dispozițiilor art 6 paragraf 3 lit a) CEDO în prezența cauză și în toate cauzele penale trebuie apreciată în lumina celui mai general drept la un proces echitabil garantat de art 6 paragraf 1", a mai spus Irina Luminița Stanciu, avocata lui IPS Teodosie.   

„Susțin în mod cert nevinovăția clientului meu, Arhiepiscopul Tomisului"  

„Susțin în mod cert nevinovația clientului meu, Arhiepscopul Tomisului, cu atât mai mult cu cât pe parcursul urmăririi penale exigentele standardului de claritate a pretinsei acuzații de natura penală ( prevăzută de art 6 din Directiva 2012/13/UE) nu au fost respectate de acuzare. Sigur este atributul judecătorului de camera preliminară să stabilească DACĂ au fost respectate dispozitiile legale cu privire la fiecare proba și a mijlocului prin care aceasta a fost administrată de organul de urmărire penală în cursul urmăriii penale", a conchis Irina Luminița Stanciu, avocata lui IPS Teodosie.