ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolia Moldovei a acționat în judecată Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, municipiul Chișinău, una dintre comunitățile religioase care a trecut, la sfârșitul anului 2023, la Mitropolia Basarabiei. O cerere care are ca obiect trecerea dreptului de folosință asupra clădirii bisericii a fost depusă în data de 18 martie la Judecătoria Chișinău, transmite Anticorupție.md.
 

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, Maxim Melinti, parohul Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, a anunțat desprinderea de Mitropolia Moldovei și aderarea la Mitropolia Basarabiei.

„Aderarea de-a lungul anilor a fost solicitată de către creștinii și enoriașii satului Ghidighici care și-au expus în acești ani dorința fermă de a reveni la Biserica Mamă, la origini culturale, spirituale și la origini istorice. Este, întâi de toate, un act de reconoștință în fața înaintașilor noștri, a strămoșilor noștri, îndeosebi ale sfinților părinți Dosoftei, Varlaam, Gurie Grosul, Alexei Mateevici, a marilor compatrioți de ai noștri - Ion și Doina AldeaTeodorovici, Nicolae Dabija, Grigore Vieru, Leonida Lari și a băștinașului nostru Ion Timofei Costin care a făcut parte din Sfatul Țării și a devenit primar de Chișinău în anii 40 ai secolului trecut. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”, a subliniat Melinti.