ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe explozii s-au auzit joi dimineață în centrul Kievului, după o alertă aeriană privind rachete și drone lansate de Rusia, a constatat un jurnalist AFP, scrie Știripesurse.  Cel puțin 13 persoane au fost rănite în atac, printre ele fiind și un copil. 

UPDATE 1 Kievul a fost vizat de un atac rusesc cu rachete Kh-47M2 "Kinjal", în noaptea de miercuri spre joi.

Potrivit administrației locale, în cartierul Sviatoșinsk, resturi de rachetă au căzut pe o grădiniță, iar în cartierul Șevcenko au luat foc mai multe mașini. Fragmente de rachete au căzut și pe teritoriul unei întreprinderi din cartierul Podilsk. Alte resturi de rachete au căzut pe o clădire de locuințe din cartierul Sviatoșinsk. Un apartament dintr-o clădire rezidențială este în flăcări în cartierul Șevcenko.

Un incendiu a izbucnit la o instalație energetică și într-o clădire nerezidențială cu două etaje din cartierul Podilsk, ca urmare a căderii fragmentelor de rachetă. În cartierul Sviatoșinsk, au fost avariate două clădiri cu nouă etaje. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a raportat că 10 oameni au fost răniți, în urma atacului de noaptea trecută.

Știre inițială

O duzină de explozii puternice au fost auzite începând cu ora 05.00 (03.00 GMT), la fel ca și focuri ale apărării antiaeriene.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a relatat că au căzut "resturi de rachete" în unele părți ale capitalei, inclusiv pe o "clădire rezidențială", și cu "mașini în flăcări", într-un mesaj pe Telegram.