ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a avertizat marți că supraviețuirea Ucrainei este în pericol și a încercat să convingă aliații că Statele Unite rămân angajate față de Kiev, chiar dacă Washingtonul a rămas practic fără bani pentru a continua să înarmeze forțele ucrainene, relatează Reuters, conform Știripesurse.

Președintele republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a refuzat până în prezent să convoace un vot asupra proiectului de lege care ar oferi încă 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar Casa Albă se străduiește să găsească modalități de a trimite asistență Kievului, care se luptă cu forțele rusești de mai bine de doi ani.

Austin a condus reuniunea lunară cunoscută sub numele de Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei (formatul Ramstein), care are loc la baza aeriană Ramstein din Germania și la care participă aproximativ 50 de aliați care sprijină militar Ucraina.

"Astăzi, supraviețuirea Ucrainei este în pericol, iar securitatea Americii este în pericol", a declarat Austin într-o conferință de presă după reuniune. "Plec astăzi de aici pe deplin hotărât să mențin asistența de securitate și muniția americană. Iar aceasta este o chestiune de supraviețuire și suveranitate pentru Ucraina și este o chestiune de onoare și securitate pentru America", a adăugat el.

Oficialii spun că lipsa fondurilor disponibile are deja un impact pe teren în Ucraina, iar forțele ucrainene sunt nevoite să gestioneze resursele limitate.