ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacantul echipei naționale de hochei a Norvegiei, Alexander Reichenberg, a decedat subit la vârsta de 31 de ani, a anunțat duminică echipa sa de club, Lillehammer, într-o postare pe Instagram. Cauza decesului nu a fost dezvăluită, potrivit The Hockey News.

"Pentru club și pentru echipă, Alexander era un profil important, un jucător cu un factor x în jocul său și un contribuitor important pentru grup. De asemenea, el și-a folosit experiența internațională pentru a-i motiva pe tinerii jucători ai echipei, aflați la începutul carierei", se arată în postare.

Deși cea mai mare parte a carierei sale a fost jucată la Lillehammer, Reichenberg a avut stagii la alte cluburi norvegiene, dar a jucat și în Cehia, Suedia și Austria. Reichenberg a fost membru al echipei norvegiene Storhamar Dragons, care a ajuns în mod surprinzător în 16-imile de finală ale Ligii Campionilor la hochei în 2015-16.

Reichenberg s-a născut în Suedia, din părinți suedezi, dar s-a mutat în Norvegia când era copil, când tatăl său, Ronny, de asemenea jucător profesionist de hochei, a plecat acolo să joace. A locuit în Norvegia pentru tot restul vieții sale și a reprezentat Norvegia la două campionate mondiale și la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 de la Pyeongchang.

În timp ce juca pentru Sparta Praga în 2017-18, am avut un interviu cu Reichenberg, la scurt timp după ce a fost numit în echipa olimpică. Aștepta cu nerăbdare primul meci împotriva Suediei, spunând: "Este special, dar cred că este mai special pentru familia mea, pentru că toți sunt suedezi. Tatăl meu și-a luat liber de la serviciu în acea zi pentru a se uita la meci, pentru că este atât de devreme dimineața."

El a mai spus: "Va fi o experiență de viață uriașă pentru mine. Am jucat la Campionatele Mondiale și asta e mișto, dar și atmosfera Jocurilor Olimpice, cu toți sportivii din diferite sporturi care stau în același sat și sper că vom avea ocazia să vedem și alte sporturi dacă vom avea o zi liberă. De asemenea, nu am mai fost niciodată în Coreea de Sud și poate că nu voi mai merge niciodată, așa că acesta este un alt lucru."

În timpul acelor Jocuri Olimpice, Reichenberg a marcat un gol în cinci meciuri, Norvegia terminând pe locul opt.

Sezonul trecut a fost cel mai productiv sezon al lui Reichenberg ca profesionist, înregistrând 44 de puncte în 41 de meciuri din sezonul regulat în Norvegia. El a fost agent liber și, potrivit postării de pe Instagram a clubului său, evalua mai multe oferte din Norvegia și din străinătate pentru sezonul următor.