ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scena politică din Elveția a fost zguduită la vestea decesului vicecancelarului acestei țări. Anunțul a creat unde de șoc printre cetățeni, cu atât mai mult cu cât oficialul avea doar 55 de ani și nimic din starea sa de sănătate nu anunța acest final nefericit, transmite Realitatea.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Federal Elvețian și vicecancelarul André Simonazzi a murit vineri în timpul unei drumeții. Acest lucru a fost anunțat de Cancelaria Federală. Vestea morții sale i-a șocat pe membrii Consiliului Federal și pe cancelar. André Simonazzi lasă în urmă o soție și trei copii adulți. Avea 55 de ani.

Simonazzi a fost numit vicecancelar și Președinte al Consiliului Federal în noiembrie 2008. De la 1 ianuarie 2009, el a participat la ședințele guvernamentale, a întocmit procese-verbale și s-a ocupat de comunicări, scrie presa din diaspora. În Cancelaria Federală a condus mai multe secții și serviciul prezidențial.

Consiliul Federal Elvețian a scris într-un comunicat de presă că membrii Consiliului Federal și Cancelarul Federal au fost șocați de moartea neașteptată. André Simonazzi a fost un funcționar public în cel mai bun sens al cuvântului și a adus o contribuție semnificativă la profesionalizarea și digitalizarea muncii informaționale a guvernului elvețian – mai ales în vremuri de criză: „Când a întâmpinat rezistență, a apelat la argumente, la inteligență și la farmec”.

Îi plăcea să caute relaxare la munte. Acolo s-a prăbușit și a murit „într-una dintre iubitele sale drumeții”.

Consiliul Federal Elvețian este format din șapte membri și un cancelar federal, care împreună exercită puterile executive ale statului federal. Acest organism colectiv de conducere este compus dintr-un grup de opt persoane și are responsabilitatea de a conduce Elveția.
 
Într-un mesaj postat pe Twitter, din 2022, vicecancelarul încuraja vaccinarea anticovid:
 
”Până în primăvara anului 2023, Confederația și cantoanele trebuie să fie capabile să reacționeze rapid la noile evoluții din COVID-19. Sistemele de testare, de vaccinare, de urmărire a contacților, de supraveghere și de raportare a spitalelor trebuie reactivate”, scria politicianul.
 

 
Ziarul swissinfo relata în 2020 că vicecancelarul avea în plan să se vaccineze anticovid, alături de alți politicieni de top:
 
”Politicienii de top din Elveția intenționează, de asemenea, să se vaccineze, după cum a declarat André Simonazzi, purtătorul de cuvânt al guvernului federal, pentru Sonntagszeitung”, transmitea ziarul.
 
Ziarul Corriere del Ticino notează, de asemenea, că în timpul pandemiei, Andre Simonazzi a fost cunoscut de toți elvețienii, datorită comunicărilor oficiale cu privire la evoluția virusului și a vaccinului. Pe scurt, un fel de Gheorghiță!