ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce o mare parte a lumii acuză Israelul de comiterea unui genocid împotriva poporului palestinian, în special în Gaza, apar tot mai multe dovezi ale "brutalității extreme și torturii, violenței și lipsei totale de respect pentru viața umană", scrie Life Site News.
 
 
Videoclipul viu de nouă minute, intitulat "Genocidul din Gaza prin ochii soldaților israelieni", prezintă numeroase imagini cu arestări în masă, umilințe și batjocoriri ale civililor palestinieni de sex masculin, soldații israelieni sărbătorind detonarea unor explozibili de mari dimensiuni pe scară largă care au doborât zone vaste de clădiri.

Aceste clipuri sunt deseori puse pe muzică pentru a spori aparent valoarea lor de desfrâu și divertisment, presupus a fi pentru publicul israelian.

"A existat un număr remarcabil de videoclipuri postate de soldații israelieni pe rețelele de socializare care îi înfățișează pe ei înșiși jefuind proprietăți, făcând mișto de moartea și distrugerile pe care le provoacă și, cel mai grav, torturând, umilind și batjocorind prizonierii palestinieni deținuți", a rezumat Sarah Leah Whitson, director executiv al Democracy for the Arab World Now.

Whitson este o americancă de origine armeană, absolventă a Facultății de Drept de la Harvard și fost director executiv al Human Rights Watch, care și-a petrecut verile copilăriei vizitându-și familia în Orientul Mijlociu.

Odată cu afișarea pe ecran a imaginilor unui aparent israelian care jefuiește într-o casă răvășită, alături de zeci de videoclipuri cu bărbați legați la ochi, puțini, dacă nu cumva vreunul, fiind militanți Hamas, cel mai adesea dezbrăcați până la lenjeria intimă, în genunchi și cu mâinile legate la spate, un al doilea expert în practici carcerale a declarat că acest lucru afirmă ceea ce creștinii și alții au raportat cu privire la ocupația israeliană a Palestinei.

"Aceste imagini sunt o mărturie a ceea ce palestinienii spun de mult timp, și anume că acest regim colonial al coloniștilor este absolut violent", a declarat Basil Farraj, profesor asistent la Universitatea Birzeit din Cisiordania.
 
"Ele arată natura prin care se desfășoară acest genocid în Fâșia Gaza. Ele arată, de asemenea, brutalitatea extremă și tortura, violența, [și] disprețul total față de viața umană, transformând aceste conduite violente într-un spectacol care să fie privit și urmărit pe postările din rețelele de socializare."

"Faptul că au fost dezbrăcați până la lenjeria intimă este o manifestare a unui tratament crud, inuman și degradant, care este, de asemenea, ilegal, pe lângă tortură", a apreciat Lisa Hajjar, profesor la Universitatea din California, Santa Barbara, a cărei biografie precizează că specializarea sa include, printre altele, sociologia drepturilor omului și tortura. "Ceea ce descrie acest lucru, cred, foarte viu, este dezumanizarea și tortura".