ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Jucătorul Sean Burroughs din prima ligă s-a prăbușit joi, în timp ce antrena meciul fiului său din Liga Mică”, titrează Yahoo News.

Fostul jucător de câmp din MLB Sean Burroughs a murit la vârsta de 43 de ani. Jucătorul din liga majoră s-a prăbușit joi, în timp ce antrena echipa de Little League a fiului său, potrivit lui Bob Nightengale de la USA Today.

Burroughs a fost ales în prima rundă (nr. 9 la general) de San Diego Padres în 1998. El a jucat patru sezoane la Padres și câte unul la Tampa Bay Rays, Arizona Diamondbacks și Minnesota Twins.

După perioada petrecută la Rays, în 2005, Burroughs s-a retras din baseball timp de mai mulți ani, luptându-se cu dependența de droguri și alcoolism. Apoi, managerul general al D-backs, Kevin Towers, care era GM al Padres când Burroughs a fost recrutat, i-a oferit o oportunitate de revenire în 2011.

În timpul carierei sale, Burroughs a avut o medie de 0,278 puncte cu un OPS de 0,690, 68 de duble, 12 home run-uri, 143 RBI și 20 de baze furate în 528 de meciuri. Cel mai bun sezon al său a fost 2003, primul său sezon complet în liga mare. În acel an, a avut o medie de 0,286 puncte cu un OPS de 0,755, 27 de duble, șapte homerup-uri, 58 de puncte de recuperare și șapte furturi.

Pe lângă perioada petrecută în MLB, Burroughs a avut și o carieră de succes în sporturile de tineret. El a făcut parte din două echipe consecutive ale campionatului Little League World Series în 1992 și 1993, cu Long Beach, California. În 1993, în Little League World Series, Burroughs a reușit două meciuri consecutive fără lovituri, cu 16 eliminări și o medie de 0,600 puncte.

"Sean a fost o legendă în LLBL și în comunitatea de baseball", a scris pe rețelele de socializare președintele Long Beach Little League, Doug Wittman. "În timp ce a plecat [din Long Beach] pentru a juca pentru mai multe cluburi din MLB, s-a întors pe terenurile sale de acasă, la Stearns Champions Park, pentru a-și antrena fiul.

"Am avut privilegiul de a antrena cu Sean în ultimii doi ani și el a venit întotdeauna cu o atitudine amuzantă și prietenoasă de care copiii erau atrași, o bogăție de cunoștințe de baseball care ar putea scoate orice copil din rutină la bătaie și o umilință demnă de a fi emulată. Să spunem că este o pierdere uriașă este puțin spus."

Little League International a notat moartea lui Burroughs pe site-ul său.

Burroughs a câștigat, de asemenea, o medalie de aur cu echipa SUA la Jocurile Olimpice de vară din 2000 de la Sydney, Australia.

"Noi, cei de la USA Baseball, avem inima frântă la aflarea veștii trecerii tragice a lui Sean", a declarat directorul executiv/CEO al USA Baseball, Paul Seiler, într-o declarație. "Sean a făcut parte din una dintre cele mai iubite echipe ale noastre și a reprezentat țara noastră pe teren și în afara lui într-o manieră de primă clasă. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia Burroughs în aceste momente".

Burroughs era fiul lui Jeff Burroughs, un jucător de 16 ani în liga mare, care a fost ales cu numărul 1 la selecția MLB din 1969 de către Washington Senators și a câștigat premiul MVP al Ligii Americane în 1974 cu Texas Rangers.