ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda dezmințirilor, se pare că planul liderului francez de a trimite trupe pe teritoriul Ucrainei merge netulburat mai departe.

În studioul televiziunii de știri franceze LCI (membră a grupului TF1), la sfârșitul acestei săptămâni se discuta nu dacă, nici când, ci unde vor fi amplasate trupele franceze în Ucraina.

Colonelul Vincent Arbaretier, invitat ca expert, a explicat pe hartă că Parisul are două scenarii: trupele să fie amplasate pe Nipru sau la frontiera cu Belarus.

El a explicat că, în prima variantă, trupele amplasate de-a lungul malului drept al Niprului ar arăta rușilor că există o „linie roșie” care le interzice să traverseze fluviul spre vest.

În a doua variantă, trupele așezate de-a lungul frontierei cu Belarus ar avea rolul să securizeze Kievul.

Arbaretier a mai precizat că președintele Franței are în atribuții trimiterea de trupe în Ucraina fără consultarea Parlamentului.

Franța ar avea prevăzută amplasarea în total a 20.000 de soldați în Ucraina, pentru ambele scenarii, a mai declarat colonelul.

Pe de altă parte, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, adeclarat miercuri, 19 martie, că Franța se pregătește deja să trimită în Ucraina un contingent de 2.000 de soldați.

Iată mai jos, integral, segmentul de emisiune de la televiziunea franceză, cu explicațiile oferite pe hartă de colonelul Arbaretier: