ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cum ar fi să nu știi nimic despre copiii tăi o zi întreagă? Dar o noapte și încă o zi? Cum ar fi să nu știi nimic despre copiii tăi doi ani și jumătate? Unde sunt, dacă au mâncat când le-a fost foame, dacă-s sănătoși, dacă se dezvelesc în somn sau au coșmaruri noaptea. Dacă le șterge cineva lacrimile atunci când plâng. Cum ai mai putea trăi, neștiind?

E drama prin care trec Florin Barbu și Claudia Racolța, doi români cărora autoritățile din Anglia le-au răpit copiii. Nu de pe stradă, ci în instanță, reproșându-le că nu sunt părinți perfecți. Ca și când părintele perfect ar putea exista. Sau omul perfect. E o metodă mai rafinată de exterminare, să lovești direct în sufletul unui om ce încă trăiește. Instanțele din Marea Britanie au făcut asta pentru că au putut. Dar și pentru că autoritățile din România n-au intervenit, pentru a reprezenta și pentru a apăra interesele unor copii români.

Diana a împlinit 8 ani pe 6 februarie. Iar fratele ei mai mic, Andy, a făcut 5 ani pe 26 mai. Părinții care i-au adus pe lume n-au putut să le spună, niciunuia dintre ei, „la mulți ani”.

Florin Barbu și Claudia Racolța sunt doar doi dintre milioanele de români care au plecat în altă țară, crezând că astfel vor avea o viață mai bună. S-au cunoscut în Anglia, s-au îndrăgit, au întemeiat o familie și au fost binecuvântați cu doi copii. Ȋn toamna anului 2013, au apărut discuții între ei și, din cauza certurilor, poliția a sesizat Social Service - Protecția Copilului din Anglia. Românilor li s-a spus atunci că vor ajutați să devină niște părinți mai buni. Părinții perfecți. Iar ei au crezut. Ȋn august 2014, serviciile sociale britanice au informat autoritățile române despre preluarea celor doi copii. Deși, născuți din cetățeni români, copiii sunt, la rându-le, cetățeni români, ai noștri n-au simțit nevoia să lupte pentru ei.

Ȋn decembrie 2014, Florin Barbu a pierdut dreptul de a-și vizita copii. Era o oră, o dată pe săptămână. Mamei i-a fost luat acest drept în aprilie 2015, când a putut să-și ia rămas bun de la ei. Atunci, Diana și Andy au fost plasați într-un cuplu de homosexuali, care a făcut apoi cerere pentru a-i adopta. Luna trecută, instanța din Anglia a admis această adopție.

Diana și Andy au doi părinți în viață care-i iubesc. Au rude care ar putea să-i crească și au și o țară, România, care ar trebui să le apere drepturile. Ȋn teorie. Ȋn practică, ei au acum doi „tați”.

Și Florin Barbu, și fosta lui soție au făcut apel la decizia instanței britanice, cerând anularea adopției. Statul român ar trebui să se trezească și el, măcar în al 12-lea ceas, și să ceară repatrierea celor doi copii. Să demonstreze lumii, dar mai ales nouă, că nu suntem cetățeni europeni de tip second-hand, iar copiii români nu sunt marfă vie pentru altfel de „adopții internaționale”.

Pentru prima oară de când au rămas părinți fără de copii, Florin Barbu și Claudia Racolța au stat unul lângă celălalt și și-au povestit durerea.

 E primul interviu pe care ei îl dau împreună. E întâia dată când, uniți prin suferință, ei plâng, unul lângă altul, atunci când le transmit un mesaj copiilor lor.