ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a semnat un ordin executiv care suspendă primirea refugiaților și impune controale dure pentru cetățenii a șapte țări predominant musulmane care vor să viziteze Statele Unite.

Cu acest act președintele își respectă una dintre promisiunile făcute în timpul campaniei electorale, când a cerut ”o interdicție totală pentru intrarea musulmanilor în SUA”.

Trump a susținut că acest ordin executiv îi va ține departe pe ”teroriștii islamiști radicali” de Statele Unite. ”Vorbim de un lucru mare. Protejarea națiunii de teroriști străini care intră în SUA”, a declarat președintele de la Casa Albă.

Acest ordin executiv blochează cu efect imediat, pentru o perioadă temporară de cel puțin 120 de zile, toate programele de primire a refugiaților în Statele Unite.

De asemenea, autoritățile americane nu vor mai emite vize pentru o perioadă de cel puțin 90 de zile pentru migranții sau vizitatorii din șapte țări musulmane, printre care se numără: Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen. Trump permite însă o serie de excepții pentru membrii unor minorități religioase, ceea ce înseamnă tratament distinct pentru creștinii din Orientul Mijlociu.