ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România va respecta ținta de deficit bugetar de 3% din PIB, prevăzută în Tratatul de la Maastricht, iar, dacă deficitul va devia, atunci guvernul este pregătit să reduc cheltuielile, susține ministrul finanțelor Vorel Ștefan.

„Vom lua măsuri de reducere a cheltuielilor, dacă se ivesc derapaje”, a spus Ștefan, la prezentarea Raportului de țară pe 2017, pentru România, al Comisiei Europene.

Acest lucru înseamnă că guvernul preferă să reducă cheltuielile, în loc să depășească deficitul. Ștefan nu a precizat însă ce tip de cheltuieli este pregătit guvernul să reducă. În practică, primul tip de cheltuieli care sunt tăiate pentru menținerea deficitului sunt investițiile.

Investițiile statului au scăzut în 2016 cu 40%, de la 41 de miliarde de lei în 2015 la 29 de miliarde de lei. Anul acesta ele sunt programate să atingă 39 de miliarde de lei