ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania s-a impus cu ușurință în mandatul cancelarului Angela Merkel ca principalul lider al Europei, iar acum încearcă să preia puterea în cât mai multe instituții cu putință.

Guvernul german dorește ca șeful băncii centrale germane Jens Weidmann să devină următorul președinte al Băncii Centrale Europene începând din 2019 când se termină mandatulu actualui șef BCE, Mario Draghi, scrie ZF.

Banca Central Europeană s-a impus în timpul crizei din deceniul trecut drept salvatorul Uniunii prin programele sale de ajutorare a băncilor și economiilor slabe din zona euro.

Luni, miniștrii de finanțe din Germania și Franța au convenit să întărească zona euro printr-o integrare mai în profunzime: prin convergență bugetară, coordonarea politi­cilor economice și proiecte de investiții comune.

Cancelarul german Angela Merkel și ministrul de finanțe Wolfgang Schaeuble cred că a venit vremea ca un neamț să conducă BCE și și-au ales deja candidatul favorit. Potrivit Handelsblatt, guvernul german lucrează la un plan pentru ca Jens Weidmann, șeful Bundesbank, să-i succeadă actualului președinte BCE Mario Draghi când mandatul italianului expiră în 2019.

Pentru a își îndeplini acest plan fără a primi critici din partea țărilor sud-europene, Germania intenționează să îl susțină pe spaniolul Luis de Guindos pentru funcția de vicepreședinte, dar anumite surse susțin că acest lucru nu va fi destul ci va mai trebui să facă și alte concesii economice și monetare.

Pe lângă neamțul Weidmann, și șeful băncii central franceze Francois Villeroy de Galhau este văzut cu șanse importante pentru preluare șefii BCE.De-a lungul existenței, Banca Central Europeană a fost condusă de persoane din Olanda, Franța sau Italia.