ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat în ministerul Economiei și Turismului, Paul Ene (USR-PLUS), a afirmat joi la Antena 3 că turiștii ar trebui să poarte mască pe litoral atât pe plajă, cât și în apă, deoarece marea este spațiu public. Tot marea udă masca ce nu mai poate fi eficientă dacă s-a umezit. Dar „regula” e mai importantă decât realitatea, pentru că filmul bate viața! Sau nu?
 
După ce că anul trecut s-a „legiferat” o anomalie, anume purtarea măștii în aer liber, unde este suficientă distanțarea, acum ideologii dictaturii duc anomalia pe o nouă culme a absurdului: purtatul măștii în aer liber în apa mării. Asta deși în mod firesc oamenii își păstrează o distanțare fizică astfel încât să poată înota fără a-și lovi sau stropi vecinii. Dar ce ne mai miră, dacă noi suntem țara aceea din Europa unde școlarii sunt obligați să poarte mască la ora de sport, adică să-și obstrucționeze respirația în timp ce fac efort, iar însuși președintele țării pedalează pe bicicletă cu masca pe figură? 

În contextul apropierii mini-vacanței de 1 Mai și de Paști, care coincide cu deschiderea sezonului pe litoral, secretarul de stat din Ministerul Economiei și Turismului și-a dat cu presupusul despre restricțiile la care sunt supuși hotelierii și turiștii. Aceștia din urmă ar fi „obligați” să poarte mască la malul mării, atât pe șezlong cât și în apă.

„În momentul de față, regula clară pentru toată lumea este că în spațiile publice să se poarte masca", a proclamat cu convingere useristul Paul Ene. Întrebat dacă MAREA este spațiu public, el a bătut câmpii chiar și în apă: „Exact. Eu sper că până atunci să găsim o soluție și înțelegere pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Dar regulile, în momentul de față, astea sunt. Dacă nu se vor schimba, atunci știm toți ce înseamnă asta” 

Un alt lucru pe care îl știm cu toții e că o mască udă nu mai folosește la nimic. Iar MAREA este un spațiu UD, public sau nu. Dar „plandemia” nu e despre logică și nici măcar despre știință, nu-i așa? Cine își pune întrebări de fapt „contestă măsurile” și trebuie „eliminat”, știm asta de la „teroristul” Cîțu.

Dar useristul român nu e singurul analfabet funcțional de pe planetă. În Regatul Spaniei, socialiștii aflați la guvernare au dat o „regulă” similară, la fel de certată cu realitatea: Masca obligatorie pe plajă, inclusiv când înoți în piscină sau în mare

Preconizăm o creștere a numărului celor care vor opta pentru plajele de nudiști. Sau și cei care nu poartă costum de baie trebuie să poarte mască?