ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 20 noiembrie, ActiveNews a fost primul site din România care a relatat enormitatea plasării unui Cod QR pe Catedrala Mântuirii Neamului. Evident, într-o notă critică. Patriarhul ne-a auzit și a îndreptat eroarea.

O decizie stranie a Patriarhiei a fost semnalată redacției de către cititorii ActiveNews: pe Catedrala Mântuirii Neamului, rebotezată de Vasile Bănescu „Catedrala Națională”, s-a instalat un mare COD QR. Ba chiar mai multe. Să fie!

Vorba unui coleg: „Acestea și mai multe și mai mari (ca dimensiune) decât aceasta veți vedea”, scriam atunci, prezentând mai multe imagini.

În câteva zile presa de limbă română dar patronat străin de România a relatat pozitiv sau chiar laudativ acțiunea pripită.

Criticile noastre constructive au avut efect.

Patriarhul a decis îndepărtarea banner-ului uriaș, fără de folos, nici materialicesc, nici duhovnicesc, ba chiar dimpotrivă.

Acum simbolul „Marii Resetări” e jos, într-o ladă de gunoi, sperăm, definitiv! 

De întristare, înainte de a afla minunea, ActiveNews nu a mai semnalat nici măcar împlinirea a cinci ani de la sfințirea Catedralei Neamului, pentru care ne-am rugat și pe care, după puteri, am susținut-o, fiecare dintre noi și cititorii noștri, suntem convinși.

Nu puteam să mai scriem la 5 ani de la sfințirea Catedralei fără să amintim și negul canceros al erei Lagărului Electronic răsărit pe ea, deși sinistrul Cod QR făcea trimitere către site-ul de donații PictămCatedrala.ro.

Drumul spre iad este pavat cu bune intenții, spune vorba bătrânească.

Totodată, pe 20 noiembrie, am scris:

Dacă se ia decizia corectă a îndepărtării Codurilor QR de pe clădirea Catedralei după acest semnal discret, ActiveNews se oferă să găzduiască gratuit, pe timp nelimitat, pentru milioanele de cititori și vizitatori ai noștri, un banner cu trimitere la site-urile de donații https://pictamcatedrala.ro/ și https://catedrala-nationala.ro/ care să conțină cuvinte nu coduri, așa cum era până acum și pe Catedrala Mântuirii Neamului.

Ne vom ține de promisiune. Începând de luni, ActiveNews instalează banner-ul de susținere a picturii și înălțării Catedralei Mântuirii Neamului până la prima slujbă de la marea sărbătoare a inaugurării ei pentru drept credincioșii români.

Mulțumim Patriarhului pentru dreapta decizie și așteptăm, cu încredere, și altele, la fel.

Doamne ajută!