ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Pușcașu a venit la #PeDreptCuvânt. Și nu vrei să ratezi acest episod. Fondator al asociației Bucovina Profundă și coordonator al programenlor educaționale Arcus și Rost, membru al platformei civice Starea de Libertate și vicepreședinte al Federației ProVita, Mircea Pușcașu este (și) un excelent avocat al românismului și al virtuților creștine.

În dialogul pe care l-am avut, Mircea Pușcașu a vorbit despre revoltele pe care le simțim în tinerețe, despre nevoia noastră de sens (ca semnificație), despre drumul curat al vocației, despre învățămintele culese de la sfinții închisorilor comuniste și despre fondul eroic în creștinism. Totodată, Mircea Pușcașu a reușit câteva pledoarii memorabile: despre libertatea și demnitatea umană, despre neamul românesc - înțeles și simțit ca succesiune de bunici -, și despre importanța miturilor naționale: dacă e să ne dezvoltăm ca români, avem nevoie de eroi și modele.

Florentin Țuca