ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Au încercat să ne îngroape, dar nu au știut că suntem semințe”

În fiecare an, în data de 9 martie sunt comemorați foștii deținuți politici din România, din perioada 1944-1989, precum și toate victimele regimului comunist din acea perioadă. Conform AFDPR, în această perioadă, peste 2.000.000 de români au trecut prin gulagul românesc, incluzând persoanele încarcerate ori deportate.

Vă invităm alături de noi Joi, 9 martie 2023, la un scurt Marș al Memoriei, pentru a ne arăta respectil și recunoștința față de cei care au avut curajul să se împotrivească regimului comunist criminal, cu prețul libertății, sănătății și chiar cu prețul vieții lor, salvând astfel demnitatea neamului Românesc.

Marșul va începe de la Arcul de Triumf (zona stația RATB pe partea Parcului Herăstrău) la ora 19.00 și se va încheia la Monumentul ARIPILE din Piața Presei Libere. La monumentul dedicat Rezistenței Anticomuniste, se vor depune flori, se vor aprinde candele și se va rosti o rugăciune. Se va citi o lista simbolică cu 100 de nume de foști deținuți politic și se va ține un moment de reculegere. Vă recomandăm să veniți cu flori, candele și într-o ținută de culoare închisă.

Event facebook Aici.

„Aiud sau Robi si Sfinți.

Pitești sau Răstignirea unei Generații.

Gherla sau Împărăția Morții.

Târgu Ocna sau Lumina din răni.

Jilava sau Pântecele Chitului.

Canalul morții.

Minele Cavnic si Baia Sprie sau Robii din Adâncuri.

Periprava sau Cimitirul de la Capăt de țară.

Rezistența din Munți sau haiducii Secolului XX.

Aruncați zeci de ani în temnițe ucigașe, împușcați în munți sau deportați în lagărele morții din Siberia, românii au pătimit pentru credința în Dumnezeu și în rostul creștin al acestui neam. Lupta lor n-a fost una politică. Ea nu s-a purtat, în ultimă instanță, cu ighemonii acestui veac, ci cu înseși puterile, începătoriile și stăpâniile întunericului. Și pătimirile lor i-au învrednicit de har, căci „suferințele pe cruce, celor răstigniți li se prefac în izvor de daruri neajunse pentru alții (Arhim. Sofronie Saharov)”.

Ei sunt NOII MARTIRI ai pământului românesc.”

(din albumul „Fericiți cei prigoniți, martiri ai temnițelor românești”)

„Sfinții Închisorilor”, alături de Asociația NEAMUNIT, vom întreprinde acest marș asemenea unei călătorii către noi înșine. Către trecutul nostru, dar mai ales către înțelegerea viitorului pe care suntem chemați să ni-l croim. În duhul tuturor mărturisitorilor, martirilor și luptătorilor Neamului Românesc din secolul XX, vă invităm la regenerare prin unitate și prin conștientizarea exemplului de curaj și credință al înaintașilor noștri.

Excelsior Patria!