ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Având în vedere că o parte a presei a vehiculat si vehiculează în continuare informații false privitoare la mitingul care ar fi trebuit să aibă loc la Constanța în data de 10 februarie, facem următoarele precizări:

Inițiativa și organizarea marșului și mitingului au aparținut Asociației Calea Neamului și organizațiilor partenere, Asociația Calea Neamului îndeplinind și formalitățile legale de înștiințare a instituțiilor abilitate (Primăria Constanța, Inspectoratul de Jandarmi Județean și IPJ Constanța) în acest sens.

Am luat decizia să anulăm manifestările de după amiază, în urma comunicatului Cancelariei Sfântului Sinod si a comunicatului Arhiepiscopiei Tomisului în care ne-am regasit total, prin care ni s-a cerut să renunțăm la marș și miting și să participăm doar la Sfânta Liturghie de la Biserica cu Hramul Sfântul Haralambie, oficiată de Înaltpreasfințitul Teodosie.

Am făcut acest lucru pentru PACE, din dragoste pentru Biserica Ortodoxă Română și ascultare față de părinții noștri duhovnicești.

Toate demersurile noastre desfășurate de-a lungul timpului au fost si vor fi în continuare pentru afirmarea identității naționale și întărirea Bisericii Ortodoxe Române, avându-l în frunte pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sub a cărui ascultare suntem.

Îi pomenim în rugăciuni, așa cum se face la Sfânta Liturghie, pe toți Ierahii noștri.

Suntem în Biserică și avem certitudinea că doar prin Biserica Ortodoxă Română putem rămâne ca popor în duhul neamului românesc.

Mergem cu Dumnezeu înainte!

Mihai Tîrnoveanu, președinte Asociația Calea Neamului