ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doamne ajută frați români, Pompiliu Diplan sunt, STAREA DE LIBERTATE. După cum știți, vă chemasem la Constanța, sâmbătă (alături de Calea Neamului și Frăția Ortodoxă)... Acum, la loc comanda!...

De ce? Pentru că tocmai Arhiepiscopia Tomisului a spus: Haideți să înlocuim, să preschimbăm marșul în procesiune și înflăcărarea în rugăciune prin renunțarea la întrunirea planificată. De ce? Pentru că tocmai Arhiepiscopia Tomisului a spus: Haideți să înlocuim, să preschimbăm marșul în procesiune și înflăcărarea în rugăciune prin renunțarea la întrunirea planificată.

De ce? A existat un comunicat ”dur”, neobișnuit de dur și de sec al Cancelariei Sfântului Sinod, care ne-a pus într-o situație de încurcătură și ne-a pus într-o situație de "răzvrătiți" în cazul în care am face ceva. Așa că noi ne smerim. Și facem ascultare și de Înaltpreasfinția Sa Teodosie și de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Când sunt conflicte, mai bine să nu fie. Mitropolia acestui oraș, Tomis va trebui să fie odată și odată înființată pentru că reprezintă demnitatea istorică a începuturilor românești, poate cea mai veche instituție românească.

Încă o dată, Mitropolitul Marcus al Tomisului a fost prezent și a fost menționat la Niceea, mitropolitul Gerontius a fost menționat la Constantinopol, un alt mitropoli, Alexander, a fost menționat la Calcedon sau la Efes și un alt mitropolit, Timotei I, la Efes sau la Calcedon.

Faptul că noi am fost prezenți prin mitropoliți de la această mitropolie, la primele patru sinoade, la primele patru sinoade ale creștinismului, acolo unde s-a desăvârșit credința noastră ortodoxă, Crezul, palmele contra arianismului, evitarea nestorianismului și așa mai departe, totul a fost făcut cu participarea mitropoliei ăsteia, care nu e acum mitropolie.

Drumul și lupta pentru această mitropolie vor trebui continuate, dar când sunt nivele diferite duhovnicești, unul, știți voi care, trebuie să cedeze. Așa că mâine, în pace, vom merge fiecare la Sfântul Haralambie, și ne vom ruga împreună ca aceste imixtiuni în viața bisericească, din partea statului laic, din partea străinătății, din partea puterii ticăloase care se teme de cineva să nu ajungă arhiepiscop, să nu ajungă mitropolit, să nu ajungă patriarh, toate aceste teme va trebui să le păstrăm în suflet, dar cu dragoste și cu pace înainte de dreptate.

Doamne ajută!