Articole de
Adriana Oprea-PopescuEditoraliști / Invitați

Adriana Oprea Popescu a fost șef al paginilor Reportaj din redacția Jurnalul Național, a mai lucrat pentru canalul de televiziune Antena1 și pentru cotidianul Libertatea. Jurnalist la În căutarea adevărului – Campanie Știrile TVR. Autoare a numeroase editoriale din zona Justiției, Adriana Oprea Popescu este și semnatarea cărții „Criminali in serie din Romania” vol. 1 și 2. A lucrat la ActiveNews ca reporter special și editorialist.

Ziua Deținuților Politici Anticomuniști. Arhim. Mihail Stanciu: Asupritorii străini veniți pe tancurile sovietice au încercat să dezrădăcineze poporul, inclusiv din punct de vedere religios. Iar Dumnezeu a strălucit prin mărturisitorii Lui (9 Martie)

Patriarhia Română a transmis Centrelor eparhiale îndemnul de a săvârși mâine slujbe de pomenire a celor care au pătimit în timpul regimului comunist ateu, apărând credința în Dumnezeu și demnitatea poporului român.

Revoluția Română, văzută de ziariștii americani și englezi (III). „Uniunea Sovietică a părut că-și dă în mod tacit acordul pentru executarea domnului Nicolae Ceaușescu”

„Câteva țări străine au fost prompte în a critica noul guvern pentru execuția lui Ceaușescu fără judecată publică, menționând că România trebuie să trăiască după litera legii. Cea mai pronunțată critică a judecății în mod secret a fost din partea administrației americane.” 

sursa foto: C. Platian/Reuters

Revoluția, văzută de ziariștii americani și englezi (II). La 24 decembrie 1989, secretarul de Stat James Baker declara că „SUA ar sprijini orice intervenție militară a unei țări est-europene de partea forțelor pro-democratice din România”

Ministrul de externe francez, Roland Dumas declara că Franța e dispusă să trimită o brigadă de voluntari, făcând parte dintr-un grup multinațional de intervenție, ca să ajute noul guvern din România. Guvernul Olandei era de acord cu o intervenție militară care ar «ajuta aspirațiilor poporului român».

Mihai Gheorghiu: „Românii au oferit Parlamentului această inițiativă legislativă, spre a le da putere de a spune NU ambasadelor străine, comisarilor de peste tot care vin și spun că referendumul nu e bun”

A devenit referendumul un instrument politic pentru partide? „Se încearcă să fie transformat într-un instrument politic. Vedeți, e foarte interesant: unii încearcă să-l transforme în sensul de a-i câștiga roadele, iar alții în a se opune lui”, spune președintele „Coaliției pentru Familie”.

MÃRTURISITORUL. Cum și-a făcut identitatea fostul deținut politic de la Aiud care a visat un val de îngeri atunci când fetița lui a plecat în Ceruri (VIDEO)

Asta înseamnă să ai identitate, și nu doar buletin. Am aflat-o într-o vineri seară când, neîncăpând pe ecranul niciunei televiziuni, în anul în care sărbătorim Centenarul și ne omagiem eroii, George Cușa s-a întors singur în pușcăriile comuniste, în Pitești, la Gherla, în Aiud, acolo unde a pătimit și unde s-a stins toată floarea acestei nații. S-a întors ca dintr-o datorie până la moarte pe care o are față de ei și față de patrie.