Articole de
Miron ScorobeteEditoraliști / Invitați

Miron Scorobete este poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru în Consiliul Eparhial și în Adunarea Eparhială ale Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului și Clujului, vicepreședinte al organizației Frăția Ortodoxă. Cetățean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca.

Miron Scorobete: În sfârșit, am revenit la glorioasele vremuri ale ghetourilor. Și nici nu mai e nevoie să facem cuptoare. De ce avem spitale? Îi ardem direct acolo

Gustul dictaturii e un drog foarte puternic care creează o dependență nevindecabilă. Cine l-a încercat nu-și va mai reveni prin nici un mijloc, dimpotrivă, va simți nevoia unor doze tot mai mari. Dacă nu mă credeți, urmăriți măsurile actualilor dictatori și-mi veți da, din nefericire, dreptate.

Ziua nașterii marelui român Vasile Alecsandri, un glorios Bicentenar al Culturii Române, ignorat total de o oficialitate ostilă spiritualității poporului pe care momentan îl conduce

A fost un uriaș. N-a existat moment major al secolului XIX de la care el să fie absent. Om politic, a uzat de prețuirea pe care i-o acordau Înaltele Curți Europene și a susținut în fața acestora idealurile Revoluției de la 1848, Unirea Principatelor, constituirea Statului Român, Războiul de Independență.