Articole de
Narcis Popescu

Narcis Popescu, jurnalist, cercetător științific. Doctor în Științe Politice - Școala Doctorală de Știință Politică, Universitatea din București 2015 – cu tema ”Școala Superioară de Științe Sociale A.A.Jdanov” – formarea elitelor comuniste în România, sub coord. prof.dr. Stelian Tănase. A făcut parte din colectivul de autori al lucrării ”Enciclopedia regimului comunist – Instituții de partid, de stat, obștești și cooperatiste (coordonator Dan Cătănuș) – Academia Română 2013”.

Iohannis: Codul penal din 1864 incrimina abuzul în serviciu, iar acum Guvernul vrea să-l amelioreze. Ce clasă politică am avut și unde am ajuns

Președintele Klaus Iohannis a spus, luni seară, într-un discurs susținut cu ocazia aniversării Micii Uniri, că în 1864 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a promovat un Cod penal european, modern, care incrimina abuzul în serviciu, iar acum actualul Guvern vrea să-l „amelioreze", comentând: „Ce clasă politică am avut și unde am ajuns".

Raluca Turcan: Liviu Dragnea a folosit vizita în SUA ca un atac la Klaus Iohannis; trebuie să știm cât a costat deplasarea

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că dacă Liviu Dragnea a plecat în SUA, la învestirea lui Donald Trump, pe bani personali, opinia publică trebuie să știe cât a costat această deplasare, iar faptul că liderul PSD a folosit această vizită pentru un „atac la președintele Klaus Iohannis" reprezintă „o conduită mică”.

Sorin Grindeanu, întâlnire cu Sevil Shhaideh și Carmen Dan la aeroport pentru a fi informat despre intervenția din clubul Bamboo

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, duminică, în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă cu vicepremierul Sevil Shhaideh și ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru a i se prezenta „situația la zi” cu privire la operațiunea de intervenție în urma incendiului din clubul Bamboo, precum și despre controalele care urmează să aibă loc în cluburile din întreaga țară.

Polițistul Marian Godină despre legea grațierii: Prin textul ăsta cred că răspund destul de clar tuturor celor care mă întreabă ce părere am

Marian Godină scrie, pe Facebook, că nu crede în „basmele lacrimogene” cu „deținuții îngerași” cărora le plâng de milă televiziunile. Polițistul se pronunță împotriva grațierii celor care, de exemplu, tâlhăresc bătrâni  și povestește cazul unei femei rămase fără banii de medicamente din cauza unui hoț.

DIICOT se declară contrariat de ordonanțele grațierii și amnistiei. „Lipsesc argumentele pentru operarea acestor schimbări legislative”

Procurorii DIICOT susțin că proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală sunt de natură a contraria anchetatorii, având în vedere că lipsesc argumentele pentru operarea acestor schimbări legislative, iar măsurile vizate ar favoriza fenomenul infracțional.

Patriarhul Daniel, mesaj de condoleanțe adresat familiei lui Ion Besoiu: Actor cu o impresionantă activitate artistică, și un om credincios al Bisericii Ortodoxe Române

La fel cum a făcut-o și vara trecută, la momentul la care maestrul Radu Beligan părăsea scena vieții, Patriarhul Daniel a ales să transmită un mesaj adresat familiei și colegilor artiști ai regretatului Ion Besoiu, actorul care a plecat dintre cei vii miercuri, la venerabilă vârstă de 85 de ani.