ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


The Telegraph informează că, de la izbucnirea pandemiei COVID în 2020, scurgerile și accidentele din laboratoarele britanice au crescut cu 50%.

În baza legii dreptului de acces la informații, o solicitare trimisă de Telegraph tuturor universităților, centrelor de cercetare și autorității sanitare britanice a dezvăluit că „zeci de viruși și bacterii periculoase, în special antrax, rabie și MERS (Sindromul respirator ar Orientului Mijlociu) sunt ținuți în apropierea unor mari aglomerări de populații, reprezentând un risc potențial pentru cetățeni”.

În aceste condiții, este cu atât mai spectaculos un alt aspect dezvăluit de informațiile declasificate: din ianuarie 2020, au fost raportate 156 de scăpări din laborator sau accidente, adică aproximativ 42 anual.

Această cifră reprezintă o creștere cu 50% față de perioada ianuarie 2010 – decembrie 2019, când s-au înregistrat în total 286 de astfel de incidente. Ceea ce înseamnă circa 28 anual.

Așadar, o creștere de aproape 50%.

Interesant este că această creștere bruscă s-a înregistrat odată cu apariția „pandemiei” COVID.

Potrivit ziarului britanic, citat de Modernity Newsprintre incidentele înregistrate din 2020 încoace se numără cazul unui lucrător la un laborator din Birmingham care a scăpat pe jos flacoane în care se afla Mycobacterium tuberculosis, bacteria care provoacă tuberculoza.

La același laborator, un alt lucrător a fost înțepat cu un ac care conținea HIV, virusul limitrof tip 2 al celulelor umane T și Candida albicans.

În alte cazuri, virusul gripei aviare a scăpat dintr-un flacon crăpat, a avut loc un incident cu bacteria septicemiei sau un laborant a fost înțepat cu un ac care conținea virusul Vaccinia, asemănător variolei.

La un alt laborator, s-a pierdut un șoarece care fusese modificat genetic.

Mai grav decât atât, scrie The Telegraph, nu toate incidentele au fost dezvăluite, deoarece în unele cazuri era vorba de „agenți biologici pomeniți în Legea Terorismului”.

Ceea ce înseamnă că, în realitate, numărul de incidente a fost mult mai mare.

Până acum, nici un „expert” nu a catadicsit să explice „coincidența” creșterii exponențiale a incidentelor de laborator ODATĂ cu „pandemia” COVID.

Tot „coincindență” trebuie să fie și faptul că Marea Britanie a fost prima țară din lume unde au fost administrate vaccinurile COVID.