ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru că au cumpărat aiurea vaccinuri Covid, în probabil cea mai mare afacere de corupție a mileniului, țările UE le aruncă acum la gunoi.

Țările membre ale Uniunii Europene au distrus cel puțin 215 milioane de doze de vaccin Covid în valoare de 4 miliarde de euro, arată o anchetă Politico.

Publicația bruxelleză precizează însă:

„Estimările pe care le-am primit sunt prudente, numărul real de vaccinuri (distruse) fiind probabil cu mult mai mare.”

UE a achiziționat în pandemie un miliard și jumătate de doze de vaccin.

Din punctul de vedere al dozelor de vaccin distruse în raport cu numărul de doze livrate, România se situează pe locul trei, fiind precedată doar de Lituania și de Slovacia.

Un aspect lăudabil pentru cele trei popoare care au sfidat isteria guvernelor lor și pe cea a Bruxelles-ului și au refuzat să se vaccineze!

Politico vorbește însă și despre ceea ce este probabil cea mai mare panama din istorie.

„Repercusiunile depășesc domeniul financiar. Întrebările privind maniera în care uriașul contract Pfizer a fost negociat o turmentează pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de când New York Times a relatat că șefa UE a avut mai multe schimburi de mesaje cu CEO-ul Pfizer înainte de încheierea contractului.”

Și publicația adaugă:

„Contractul a fost deja renegociat de către Comisia Europeană la presiunea țărilor UE care suferă de pe urma supra-abundenței de vaccinuri.

„Polonia și Ungaria au încetat să mai accepte vaccinuri și au fost date în judecată de Pfizer pentru neplată.

„În România, procurorii cer ridicarea imunității fostului prim-ministru și a doi foști miniștri ai Sănătății, afirmând că achizițiile excesive de vaccinuri au provocat pagube de peste un miliard de euro statului.”

Și Politico conchide:

„Între timp, vaccinurile continuă să sosească, contractul revizuit cu Pfizer obligând țările europene să cumpere vaccinuri cel puțin până în 2027.”