ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proteina „spike” a vaccinului anti-COVID pătrunde în fluxul sanguin, ceea ce poate explica miile de efecte adverse, de la cheaguri de sânge și boli de inimă la leziuni cerebrale și probleme de reproducere. 

„S-a făcut o mare greșeală. Nu am înțeles acest lucru până acum”, a declarat Byram Bridle, imunolog și virusolog, profesor la Universitatea Guelph din Ontario, într-un interviu cu realizatoarea canadiană de televiziune Alex Pierson.

„Am crezut că proteina spike este o țintă antigen, nu ne-am imaginat că proteina spike este ea însăși o toxină și o proteină patogenică. De aceea, prin vaccinarea oamenilor îi inoculăm în mod nechibzuit cu o toxină”, a afirmat Bridle în cadrul emisiunii.

Bridle este cercetător în domeniul vaccinurilor și a primit anul trecut un grant guvernamental în valoare de 230.000 de dolari pentru cercetări în domeniul vaccinurilor anti-COVID.

El a declarat că, împreună cu un grup internațional de oameni de știință, a formulat o solicitare către agenția de reglementare japoneză pentru a avea acces la un studiu confidențial asupra vaccinului Pfizer.

Acest studiu explică de ce Japonia refuză să se vaccineze.

„Este pentru prima dată când oamenii de știință doresc să afle unde merg aceste vaccinuri ARN mesager după inoculare”, a spus Bridle. „Este o presupunere corectă că rămân în mușchiul umărului? Pe scurt, răspunsul este: absolut deloc. Este foarte tulburător.”

Cercetătorii din domeniul vaccinurilor au presupus că noile vacccinuri ARN mesager se comportă la fel ca vaccinurile „tradiționale” și că proteina „spike” – responsabilă de infectare și de simptomele cele mai grave ale bolii – va rămâne la locul vaccinării, în mușchiul umărului.

Dimpotrivă, date oferite de un studiu Pfizer, dezvăluit de Japonia, au arătat că proteina spike pătrunde în sânge, unde circulă timp de mai multe zile după vaccinare, apoi se acumulează în organe și țesuturi, inclusiv în splină, măduva osoasă, glandele suprarenale și, „în concentrații destul de ridicate”, în ovare.

„Știm de multă vreme că proteina spike este o proteină patogenă. Este o toxină. Poate cauza daune corpului nostru dacă ajunge în sistemul circulator”, a spus Bridle.

Proteina „spike” a SARS-CoV-2 este cea care îi permite cornavirusului să infecteze celulele umane.

Fabricanții de vaccinuri au ales să vizeze proteina „spike” determinând celulele din interiorul persoanei vaccinate să producă această proteină, care, teoretic, ar trebui să inducă un răspuns imun față de proteină, prevenind infectarea celulelor.

Un număr mare de studii au arătat că cele mai severe efecte ale SARS-CoV-2 (virusul care provoacă boala COVID-19), cum ar fi cheagurile de sânge sau hemoragiile, sunt efectele proteinei spike a virusului.

„Comunitatea științifică a descoperit că proteina spike este aproape integral responsabilă pentru vătămările provocate sistemului cardiovascular, dacă ajunge în sânge”, a spus Bridle.

Animalele de laborator injectate cu proteina spike în sistemul lor sanguin au suferit grave probleme cardiovasculare. De asemenea, s-a dovedit că proteina spike trece și de bariera dintre sânge și creier, provocând vătămări creierului.

Potrivit lui Bridle, o mare greșeală a fost convingerea că proteina spike nu va ajunge în sistemul circulator.

„Acum avem dovezi certe că vaccinurile care fabrică celulele în mușchii noștrii deltoizi produc această proteină – avem dovezi că vaccinul însuși plus proteina ajung în sânge”, a spus Bridle.

Omul de știință a citat un studiu recent publicat care a detectat proteina spike în plasma sanguină a trei din 13 tineri asistenți medicali, cărora li s-a injectat vaccinul Moderna.

În organismul unuia dintre acești asistenți, proteina spike a circulat timp de 29 de zile.

Odată ajunsă în sistemul circulator, proteina spike se poate atașa de receptorii specifici ACE2 care se găsesc pe trombocite și de celulele de pe pereții vaselor de sânge.

„Când acest lucru se produce, se poate întâmpla unul dintre lucrurile următoare: fie aglutinarea trombocitelor, fie provocarea unei coagulări. Exact din acest motiv am văzut tulburări de coagulare asociate cu aceste vaccinuri. Pot apărea și sângerări.”

Faptul că proteina spike ajunge în sistemul circulator explică problemele cardiace raportate recent la tinerii care au făcut vaccinul, a spus Bridle.

Cercetătorul canadian a mai declarat că aceste descoperiri arată că bebelușii alăptați, ale căror mame au fost vaccinate, riscă să primească proteina spike prin laptele matern.

„Toate proteinele din sânge se vor concentra în laptele matern” și „am descoperit dovezi că sugarii alăptați suferă tulburări de coagulare pe tractul gastro intestinal”, a precizat Bridle.

VAERS, registrul american în care sunt consemnate efectele adverse ale vaccinurilor, descrie cazul unui sugar de cinci luni, a cărui mamă a primit a doua doză de vaccin Pfizer în martie.

A doua zi, bebelușul a dezvoltat o erupție cutanată și a devenit „inconsolabil”, a refuzat să mai sugă și a făcut febră.

Potrivit VAERS, bebelușul a fost internat în spital cu diagnosticul purpura trombotică trombocitopenică, o boală sanguină rară în care se formează cheaguri de sânge în vasele sanguine mici din tot corpul. Bebelușul a murit.

Noul studiu a descoperit „efecte serioase la persoanele pentru care SARS-CoV-2 nu este un agent patogen de mare risc, iar aici sunt incluși toți copiii noștri”.

Puternica concentrație de proteine spike descoperită în testicule și ovare, potrivit datelor secrete Pfizer publicate de agenția de reglementare japoneză, ridică și o altă întrebare gravă: „Vor devenii tinerii noștri sterili?”, a spus Bridle.

Au existat mii de cazuri raportate de tulburări menstruale de către femei cărora li s-a inoculat un vaccin anti-COVID și sute de rapoarte de pierderi de sarcină la femeile însărcinate vaccinate, precum și tulburări ale organelor de reproducere la bărbați.