ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rezultatele studiului, semnalat de The Epoch Times, „arată că inflamația miocardică ușoară asimptomatică ar putea fi mai frecventă decât ne-am așteptat până acum”, a spus un medic.

Persoanele care au primit un vaccin anti-COVID-19 au prezentat niveluri mai mari de analog de glucoză decât persoanele nevaccinate, ceea ce sugerează o inflamație a inimii, potrivit unui nou studiu, publicat de Radiological Society of North America.

Cercetătorii din Japonia au comparat 700 de persoane vaccinate cu 303 persoane nevaccinate. Niciunul nu a prezentat simptome cardiace.

Cercetătorii au analizat rezultate ale tomografiei cu emisie de pozitroni și tomografiei computerizate (PET/CT) care au analizat absorbția în organism de fluorodeoxiglucoză F18 (FDG), un analog al glucozei și marker al inflamației.

Cercetătorii au descoperit că persoanele vaccinate cu un vaccin Moderna sau Pfizer aveau niveluri mai mari de FDG în inimă, ficat și splină decât persoanele nevaccinate.

Nivelurile mai ridicate ale FDG cardiac au rămas după stratificarea pacienților în funcție de diverși factori, cum ar fi vârsta, cu excepția persoanelor care au fost testate la mai mult de 180 de zile după vaccinare.

Nivelurile mai mari de FDG semnalează inflamația inimii, au scris Dr. Takehiro Nakahara, de la Departamentul de Radiologie al Școlii de Medicină a Universității Keio, și co-autorii. Nivelurile ar putea indica o inflamație minoră, au spus ei, trimițând către un studiu RMN cardiac care a constatat că problemele cardiace post-vaccinare au fost mai puțin severe decât cele experimentate după COVID-19.

„Chiar dacă pacienții vaccinați din acest studiu au prezentat o absorbție crescută de FDG miocardic pe PET/CT până la 180 de zile după vaccinare, aceasta ar rezulta dintr-o inflamație relativ minoră și poate să nu reprezinte anomalii miocardice severe”, au spus ei.

Studiul a fost publicat de Radiological Society of North America. Unii autori au dezvăluit granturi de la companii farmaceutice, inclusiv Nihon Medi-Physics. Autorii au susținut că nu au primit finanțare pentru studiul retrospectiv.

Într-un editorial publicat și de Radiology, dr. David Bluemke a precizat că rezultatele studiului au fost convingătoare. Totuși, cercetătorii nu au testat funcția inimii.

„Din păcate, nu a fost disponibilă nicio analiză a enzimelor miocardice, iar funcția cardiacă nu a fost disponibilă. În plus, autorii nu au analizat istoricul oncologic și tratamentele grupurilor lor de pacienți”, a scris dr. Bluemke, profesor de radiologie la University of Wisconsin School of Medicine and Public Health și editor emerit al revistei.

Inflamația inimii este un efect secundar cunoscut al vaccinurilor Pfizer și Moderna. Poate fi mortal. https://www.theepochtimes.com/article/dozens-of-death-certificates-list-covid-19-vaccination-as-cause-of-death-5482430 Cel mai frecvent simptom este durerea în piept.

Niciunul dintre pacienții supuși studiului nu a raportat durere în piept, deși unii au raportat simptome noncardiace, cum ar fi febră și o durere de braț.

Rezultatele studiului „sugerează că inflamația miocardică asimptomatică ușoară ar putea fi mai frecventă decât ne-am așteptat până acum”, potrivit dr. Bluemke.

Dr. Sanjay Verma, un cardiolog american care nu a fost implicat în cercetare, a declarat pentru The Epoch Times într-un e-mail că creșterea FDG la pacienții vaccinați testați înainte și după primirea unui vaccin „sugerează că vaccinarea, mai degrabă decât inflamația subiacentă, are un rol cauzal în absorbția crescută de FDG după vaccinare.”

El a spus că studiul se adaugă altor cercetări și experienței sale cu pacienți, arătând necesitatea ca medicii să înțeleagă faptul că problemele cardiace după vaccinarea COVID-19 pot duce la alte simptome decât durerea în piept, inclusiv oboseală și dificultăți de respirație.

„Este imperativ ca profesioniștii din domeniul medical să ia în calcul și alte simptome pe care le pot identifica drept potențial legate de afectarea inimii după vaccinarea anti-COVID-19”, a spus dr. Verma.

Detectarea precoce înseamnă administrarea unui tratament mai devreme, care poate duce la o recuperare mai rapidă, potrivit medicului.

Atât dr. Verma, cât și dr. Andrew Bostom, un expert american în probleme cardiace, care a analizat lucrarea, au spus că descoperirile sunt preliminare, deoarece nu există semne că nivelurile de FDG au dus la probleme de sănătate.

„Dacă investigatorii pot arăta că rezultatele PET prezic spitalizări pentru insuficiență cardiacă sau aritmii cardiace sau moarte subită cardiacă, în urma unei urmăriri prospective, acest lucru ar fi de mai mare interes”, a declarat Dr. Bostom pentru The Epoch Times prin e-mail.

Studiile retrospective examinează dosarele medicale, în timp ce studiile prospective urmăresc pacienții pentru o perioadă de timp.

Studiul a analizat scanările efectuate pe pacienți adulți între noiembrie 2020 și martie 2022. Populația înainte de excluderi era de aproximativ 9.400. Cercetătorii a exclus mulți pacienți, inclusiv pacienții care au primit mai mult de două doze de vaccin, pacienții cu antecedente de COVID-19 și pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală cardiacă.

Un studiu prospectiv pe 54 de participanți, publicat în Radiology la începutul acestui an, a constatat o absorbție crescută de FDG la două persoane vaccinate anti-COVID care au suferit miocardită acută, dar niveluri normale la persoanele vaccinate care nu au suferit de această afecțiune. Durata studiului a fost de doar două luni.