ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mă tem că aceiași oameni care au încercat să vândă imunitate americanilor printr-un vaccin și au promis să restituie libertățile pe care le-au încălcat au un plan și nu au de gând să lase prea mult loc pentru o alegere personală. - Dr. Joseph Mercola

Rezumat


Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, persoanele care au primit mai demult vaccinul împotriva COVID prezintă acum un risc ridicat de a dezvolta o formă severă de COVID.


Acesta poate fi un semn că are loc potențarea dependentă de anticorpi (ADE) sau, în cel mai bun caz, poate indica că protecția oferită este limitată la câteva luni.


Cercetări recente avertizează că varianta Delta „poate dobândi rezistență completă la vaccinurile [care au ca țintă] proteina spike de tip sălbatic”.Acest lucru ar putea duce la materializarea celui mai grav scenariu, în care cei care au primit vaccinurile Pfizer ar putea dezvolta forme mai severe atunci odată expuși la virus.


Pentru a „rămâne protejați de virus”, administrația Biden ia acum în calcul recomandarea unui nou vaccin de rapel la cinci luni după cele două doze inițiale, decât să aștepte opt luni, așa cum sa sugerat anterior.


Datele din Israel arată că vaccinurile Pfizer au trecut de la o eficiență de 95% la început la 39% la sfârșitul lunii iulie 2021, când tulpina Delta a devenit predominantă. De asemenea, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA se așteaptă, în cazul oricărui vaccin, la o rată de eficacitate de cel puțin 50% comparativ cu placebo.


*


Narațiunea oficială cu privire la vaccinul anti-COVID-19 s-a schimbat rapid în aceste zile. A fost nevoie doar de o lună pentru a se trece de la narațiunea „dacă sunteți vaccinat, nu vă veți infecta cu COVID” [1] și nici cu varianta Delta [2], la narațiunea „persoanele care s-au vaccinat mai devreme prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă severă de COVID” [3].


De la început, eu și mai mulți experți medicali am avertizat cu privire la posibilitatea ca aceste vaccinuri să provoace potențarea dependentă de anticorpi (ADE), situație în care vaccinul poate facilita o cascadă de complicații ale bolii decât să protejeze împotriva acesteia. Drept urmare, este posibilă dezvoltarea unei boli mai grave în cazul expunerii la virus decât dacă nu v-ați fi „vaccinat”.


Deși nu avem încă dovezi categorice că ADE are loc, vedem semne suspecte că s-ar putea întâmpla asta. Datele care arată că persoanele care s-au vaccinat la începutul acestui an prezintă acum un risc crescut de infecție severă ar putea fi un astfel de semn. Cel puțin, este un indiciu al faptului că protecția pe care o obțineți prin aceste vaccinuri este foarte scurtă, durând doar câteva luni.


Este un fapt logic având în vedere că ne este programat organismul pentru a produce doar un tip de anticorpi împotriva unei proteine spike specifice. Odată ce proteina spike, sau alte elemente din virus, începe să muteze, protecția se diminuează radical. Mai mult, vaccinul facilitează apariția efectivă a variantelor, deoarece este un vaccin cu „scurgeri” [deficient] și oferă doar o protecție imunitară parțială ineficientă.


Imunitatea naturală este cu mult superioară, deoarece, după ce vă recuperați în urma infecției, corpul produce anticorpi împotriva tuturor celor cinci proteine ale virusului, plus celulele T de memorie, care rămân chiar și după ce nivelul anticorpilor scade. Aceasta vă oferă o protecție cu mult mai bună, care poate dura pe tot parcursul vieții, dacă nu aveți o funcție imunitară afectată.


Datele reale din Israel confirmă acest lucru, arătând că persoanele care au primit vaccinul anti-COVID sunt de 6,72 de ori mai susceptibili de a se infecta decât persoanele cu imunitate naturală [4], [5], [6].


CDC admite că imunitatea dobândită prin „vaccin” nu durează


Într-un raport din 20 august 2021, BPR menționa [7]:


„«Datele pe care le vom publica astăzi și săptămâna viitoare demonstrează că eficacitatea vaccinului împotriva infecției cu SARS COVID 2 este în scădere», începe raportul directorul CDC [Rochelle Walensky] ... Ea a citat rapoartele colegilor internaționali, inclusiv ale Israelului, care «sugerează un risc crescut de [dezvoltare a unei forme de] boală severă în rândul celor vaccinați devreme».


Mă tem că aceiași oameni care au încercat să vândă imunitate americanilor printr-un vaccin și au promis să restituie libertățile pe care le-au încălcat au un plan și nu au de gând să lase prea mult loc pentru o alegere personală.


«În contextul acestor îngrijorări, planificăm ca americanii să primească vaccinuri de rapel începând de luna viitoare pentru a maximiza protecția indusă de vaccin. Planul nostru este să protejăm poporul american și să ne ferim de acest virus», a spus Walensky …


Directorul CDC pare să recunoască în mod clar că rata de eficacitate a vaccinului este strict limitată ca timp, iar protecția pe care o oferă este limitată într-un mediu în continuă schimbare.


«Având în vedere aceste dovezi, suntem îngrijorați de faptul că protecția puternică împotriva infecțiilor severe, a spitalizării și decesului ar putea scădea în lunile următoare. Mai ales în rândul celor care prezintă un risc mai mare sau a celor care au fost vaccinați mai devreme în timpul fazelor campaniei noastre lansate», a explicat Walensky …


Începând cu 20 septembrie, americanii care au făcut cele două doze de vaccin Pfizer sau Moderna cu cel puțin opt luni în urmă vor putea primi un nou vaccin de rapel. Realizarea obiectivului de a reveni la o societate «normală» continuă să fie amânată tot mai mult. Când se vor sătura americanii, în special cei care s-au supus și au acceptat vaccinările inițiale?”


Datele dezvăluie o imunitate în scădere rapidă în urma vaccinărilor


Într-adevăr, datele din Israel arată că vaccinurile Pfizer au trecut de la o eficiență de 95% la început, la 64% la începutul lunii iulie 2021, ajungând la 39% la sfârșitul lunii iulie, când tulpina Delta a devenit predominantă [8],[9]. Între timp, estimarea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA pentru orice vaccin este o rată de eficacitate de cel puțin 50%.


Chiar datele din studiile Pfizer au arătat o eficiență în scădere rapidă încă din 13 martie 2021. Editorul asociat al publicației științifice BMJ [British Medical Journal], Peter Doshi, a discutat despre acest lucru într-o postare pe blog, pe 23 august 2021 [10].


Până în a cincea lună de la începutul studiului, eficacitatea scăzuse de la 96% la 84%, iar această scădere nu poate fi legată de apariția variantei Delta, întrucât 77% dintre participanții la studiu se aflau în SUA, unde varianta Delta nu a apărut decât câteva luni mai târziu. Acest lucru arată că vaccinurile COVID au o eficacitate foarte limitată, indiferent de variantele noi.


Mai mult decât atât, în timp ce autoritățile israeliene susțin că vaccinurile Pfizer sunt încă eficiente în prevenirea spitalizării și a morții, mulți dintre cei care s-au vaccinat complet ajung în spital și vedem deja o modificare a ratelor de spitalizare, care sunt mai mari în cazul celor care au a primit una sau două injecții. De exemplu, la jumătatea lunii august, 59% dintre cazurile grave de COVID erau în rândul israelienilor care primiseră două doze de vaccin COVID [11].


Vaccinații de peste 50 de ani prezintă un risc crescut de infecție gravă


Datele din Marea Britanie arată o tendință similară în rândul celor cu vârsta de peste 50 de ani. În această grupă de vârstă, persoanele parțial și complet „vaccinate” reprezintă 68% din numărul de spitalizări și 70% din cel al deceselor provocate de COVID. [12]

 

80% din numărul celor spitalizați cu COVID în Massachusetts au fost vaccinați


De asemenea, datele [13] de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA pun sub semnul întrebării utilitatea vaccinurilor COVID. Între 6 iulie și 25 iulie 2021, 469 de cazuri COVID au fost identificate într-un focar din districtul Barnstable, Massachusetts.


Dintre cei care au avut rezultate pozitive la teste, 74% primiseră două doze de vaccin COVID și erau considerați „complet vaccinați”. Chiar și în ciuda utilizării a diferite standarde de diagnostic pentru persoanele vaccinate și cele nevaccinate, un procent uriaș de 80% din numărul spitalizărilor legate de COVID este, de asemenea, din acest grup. [14], [15]


bioRxiv: „Deși serurile Pfizer-BioNTech BNT162b2 au neutralizat varianta Delta, atunci când au fost introduse patru mutații comune în domeniul de legare a receptorilor (RBD) al variantei Delta (Delta 4+), unele seruri BNT162b2 și-au pierdut acțiunea neutralizantă și au sporit infecțiozitatea.” - bioRxiv, 23 august 2021


Totodată, CDC a confirmat că persoanele complet vaccinate care contractează infecția au o încărcătură virală în pasajele nazale la fel de mare ca persoanele nevaccinate care se infectează, dovedind că nu există nicio diferență între cele două categorii în ceea ce privește riscul de transmitere. [16]


Dacă statutul de vaccinare nu are nicio influență asupra riscului potențial pe care îl reprezentați pentru ceilalți, de ce avem nevoie de pașapoarte de vaccinare? Potrivit epidemiologului de la Harvard Martin Kulldorff, aceste dovezi demontează narativa referitoare la pașapoarte [17]. În mod clar, acestea nu pot oferi vreo siguranță, dovadă fiind focarele în care rata de vaccinare a fost de 100%. Exemplele includ focare la bordul unei nave de croazieră Carnival [18] și HMS Queen Elizabeth, o navă amiral a Marinei Britanice. [19]


Studiu care prezice că vaccinurile Pfizer vor spori infecțiozitatea Delta


Un studiu [20] publicat pe 23 august 2021 pe portalul pre-publicare bioRxiv avertizează că acum varianta Delta „poate dobândi rezistență completă la vaccinurile [care au ca țintă] proteina spike de tip sălbatic”. Acest lucru poate practic duce la cel mai grav scenariu, în care cei care au primit vaccinurile Pfizer pot dezvolta o boală mai severă atunci când sunt expuși la virus. După cum explică autorii [21]:


„Deși serurile Pfizer-BioNTech BNT162b2 au neutralizat varianta Delta, atunci când au fost introduse patru mutații comune în domeniul de legare a receptorilor (RBD) al variantei Delta (Delta 4+), unele seruri BNT162b2 și-au pierdut acțiunea neutralizantă și au sporit infecțiozitatea.”


Mutații unice în Delta NTD au fost implicate în infectivitatea sporită de serurile BNT162b2. Serul pentru șoareci imunizați cu spike Delta, dar nu cu spike de tip sălbatic, a neutralizat substanțial varianta Delta 4+ fără a spori infecțiozitatea.


Având în vedere că o variantă Delta cu trei mutații RBD similare a apărut deja, potrivit bazei de date GISAID, este necesar să se dezvolte vaccinuri care să protejeze împotriva unor astfel de variante complet noi.”


Utilizarea excesivă a vaccinurilor COVID determină mutații periculoase


Acum este clar că se adeveresc avertizările care au fost lansate la început împotriva vaccinării în masă în timpul unei pandemii active. Nu persoanele nevaccinate sunt cele care favorizează apariția mutațiilor; ci persoanele vaccinate, deoarece injectările pur și simplu nu previn infecția.


Dacă vom continua, rezultatul final va fi o serie continuă de injectări pentru a ține pasul cu scăderea eficacității în general, combinată cu apariția variantelor rezistente la vaccin. După cum menționează Live Science [22]:


„Există o probabilitate mai mare ca mutațiile de coronavirus rezistente la vaccinuri să apară atunci când o mare parte a populației este vaccinată și transmiterea virală este ridicată ... Cu alte cuvinte, o situație foarte similară cu ceea ce se întâmplă acum în SUA.


Modelul matematic [23], publicat pe 30 iulie în revista Scientific Reports, simulează modul în care rata de vaccinare și rata de transmitere virală într-o anumită populație determină care dintre variantele SARS-CoV-2 ajung să domine peisajul viral …


Dacă transmiterea virală este scăzută, sunt mai puține șanse de răspândire a oricărei mutații rezistente la vaccinuri care apare și, prin urmare, este cu atât mai posibil ca acestea să dispară, a spus autorul principal Fiodor Kondrashov, care conduce un laborator de genomică evolutivă la Institutul de Științe și Tehnologia din Austria.”


Aceste descoperiri nu sunt o surpriză pentru cei familiarizați cu cercetările anterioare care arată exact același lucru. După cum se explică în studiul „Vaccinurile determină evoluarea agenților patogeni”, publicat în Quanta Magazine [24] „Așa cum antibioticele cresc rezistența bacteriilor, vaccinurile pot determina modificări care să permită bolilor să scape controlului lor”.


Articolul detaliază istoria vaccinului pentru pui împotriva bolii Marek, introdus pentru prima dată în 1970. Astăzi suntem la a treia versiune a acestui vaccin, întrucât, într-un deceniu, acesta și-a pierdut eficiența. Cauza? Virusul a mutat pentru a se sustrage vaccinului. Ca urmare a acestor vaccinuri cu „scurgeri”, virusul devine din ce în ce mai letal și mai dificil de tratat.


Un studiu din 2015 [25], dinPLOS Biology, a testat teoria conform căreia vaccinurile conduc la mutațiile herpesvirusului care provoacă boala Marek la găini. Astfel, cercetătorii au vaccinat 100 de pui și au păstrat alți 100 nevaccinați. Ulterior, toate păsările au fost infectate cu diferite tulpini de virus. Unele tulpini erau mai virulente și mai periculoase decât altele.


Pe parcursul vieții păsărilor, cele nevaccinate au împrăștiat mai multe dintre cele mai puțin virulente tulpini în mediu, în timp ce păsările vaccinate au împrăștiat mai multe dintre cele mai virulente tulpini. După cum se menționează în articolul din Quanta Magazine [26]:


„Descoperirile arată că vaccinul împotriva Marek favorizează proliferarea virusurilor mai periculoase. Această virulență crescută poate apoi să ofere virusurilor mijloacele necesare pentru a evita răspunsurile imune induse de vaccin ale păsărilor și să îmbolnăvească păsările vaccinate”.


Oamenii vaccinați pot servi ca „teren fertil” pentru mutații


Înainte de 2021, era clar că vaccinurile determină virusurile să muteze în tulpini mai periculoase. Singura întrebare era „în ce măsură?” Acum, dintr-o dată, trebuie să credem că știința convențională a fost în eroare tot timpul. Iată un alt exemplu: încă din 9 februarie 2021, publicația NPR a menționat că „vaccinurile pot contribui la mutațiile virusului”. Corespondentul științific al NPR, Richard Harris, scria [27]:


„Probabil ați auzit că bacteriile pot dezvolta rezistență la antibiotice și, în cel mai rău caz, pot face medicamentele inutile. Ceva similar se poate întâmpla și în cazul vaccinurilor, deși cu consecințe mai puțin grave.


Această îngrijorare a apărut mai ales în dezbaterile privind întârzierea celei de-a doua doze de vaccin, astfel încât mai mulți oameni să poată primi rapid primul vaccin. Paul Bieniasz, cercetător la Universitatea Rockefeller, spune că acest decalaj ar lăsa oamenii cu imunitate parțială pentru mai mult timp decât este necesar.”


Potrivit lui Bieniasz, persoanele parțial vaccinate „ar putea servi ca un fel de teren fertil pentru noi mutații ale virusului”. Exact această afirmație este acum făcută cu referire la persoanele nevaccinate de către cei care nu înțeleg selecția naturală.


Este important să înțelegem că virusurile suferă mutații continuu și, dacă nu avem un vaccin sterilizant care să blocheze complet infecția, atunci virusul va muta pentru a se sustrage răspunsului imun al acelei persoane. Aceasta este una dintre caracteristicile distincte ale vaccinurile pentru COVID – nu sunt concepute pentru a bloca infecția.Permit apariția infecției și, în cel mai bun caz, ar diminua simptomele acelei infecții. După cum a menționat Harris [28]:


„Această presiune evolutivă este prezentă în cazul oricărui vaccin care nu blochează complet infecția ... Multe vaccinuri, inclusiv vaccinurile pentru COVID, nu împiedică în mod complet multiplicarea unui virus într-o persoană, chiar dacă aceste vaccinuri previn formele grave.”


Pe scurt, așa cum bacteriile suferă mutații și devin mai puternice pentru a supraviețui atacului agenților antibacterieni, virusurile pot muta la persoanele vaccinate care contractează virusul și vor muta pentru a se sustrage sistemului imunitar.


Pe de altă parte, la o persoană nevaccinată, virusul nu întâmpină aceeași presiune evolutivă pentru a muta într-o variantă mai rezistentă. Prin urmare, dacă SARS-CoV-2 sfârșește prin a suferi mutații în tulpini mai letale, atunci, cel mai probabil, vaccinarea în masă este cauza.


Cazul focarului de la Liga Națională de Fotbal


După cum relata pe 27 august 2021 MSN [29], când jucătorii au fost încurajați să primească vaccinul COVID pentru siguranța tuturor, au fost aplicate reguli de testare diferite. Jucătorii care primiseră vaccinul trebuiau să se testeze doar o dată la două săptămâni, în timp ce jucătorii nevaccinați au trebuit să facă teste zilnic.


Cerința relaxată de testare pentru jucătorii cu două doze de vaccin a fost folosită ca un stimulent pentru ca jucătorii să se vaccineze. După cum relata MSN, „Testarea zilnică continuă va deveni o parte a unui sistem punitiv care va face atât de agasantă situația pentru cei nevaccinați, încât în cele din urmă vor ceda.” [30]


Ei bine, lucrurile nu s-au petrecut conform planului. Nouă jucători și antrenorul principal Mike Vrabel au dat rezultate pozitive, arătând că nu contează deloc dacă cineva este sau nu complet vaccinat. Infecția se răspândește la fel în rândul persoanelor vaccinate [31].


Pentru a remedia problema, Asociația Jucătorilor NFL, sindicatul care reprezintă jucătorii Ligii Naționale de Fotbal, solicită acum revenirea la testarea zilnică a tuturor jucătorilor, indiferent de statutul de vaccinat. Pentru a nu știu câta oară, constatăm că realitatea nu corespunde deloc cu promisiunile inițiale pe care s-au bazat stimulentele. Același lucru este valabil și în cazul măștilor.


La început, ni s-a spus că, dacă primim vaccinurile anti-COVID, nu vom mai trebui să purtăm măști. Desigur, recomandările universale de purtare a măștilor au revenit în forță când a devenit evident că apăreau încă infectări într-un ritm surprinzător.


Acum, testarea de rutină, folosind un test despre care se știe că dă rezultate fals pozitive la o rată de aproximativ 97% [32], este promovată din nou, indiferent de statutul de vaccinat, și nu sunt motive să credem că nu se va întâmpla același lucru în privința pașapoartelor de vaccinare.Ni se promite libertatea dacă renunțăm la autonomia medicală, dar, în fond, libertatea nu va fi niciodată acordată. Vor continua să amâne acest lucru cât mai mult.


Este foarte probabil, de fapt previzibil faptul că, în ciuda ineficienței evidente, în loc de una sau două doze de vaccin COVID, vor fi cerute în curând trei doze, iar posesorii pașapoartelor de vaccinare care nu vor dori să primească o a treia doză o vor lua de la capăt. Vor fi la fel de indezirabili ca persoanele care au refuzat să facă vaccinurile.


Având în vedere viteza cu care SARS-CoV-2 suferă mutații, puteți fi siguri că vor fi și o a patra doză, și o a cincea și – ați înteles ideea.Pașapoartele de vaccinare și cerința de a te vaccina pentru COVID vor duce pur și simplu la o situație în care va trebui să acceptați să tot primiți doze suplimentare sau vă veți pierde toate privilegiile.


Desigur, fiecare injecție vine cu riscuri pentru sănătate, iar riscurile de evenimente adverse vor crește probabil tot mai mult cu fiecare doză suplimentară și nu trebuie să fim un Nostradamus modern ca să prevedem unde va duce acest lucru.


O nouă doză de rapel la cinci luni – variantă luată în considerare


Din păcate, decât să accepte realitatea – și anume, că SARS-CoV-2 rămâne, la fel ca orice alte virusuri comune de răceală și gripă – și să oprească „caruselul” de injecții, care nu fac decât să înrăutățească lucrurile, președintele Biden a spus că a vorbit cu dr. Anthony Fauci despre administrarea de vaccinuri de rapel la cinci luni după prima rundă de doze decât să se aștepte opt luni, așa cum s-a sugerat anterior [33].


Deși Fauci a răspuns rapid [34] că încă rămâne obiectivul privind a treia doză după opt luni, a spus și că „suntem deschiși la datele care apar”, dacă Administrația pentru Alimente și Medicamente și Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare stabilesc că este necesar un termen mai scurt.


Israelul a început să administreze un al treilea rapel persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, de pe 30 iulie 2021. De pe 19 august, eligibilitatea pentru rapel a fost extinsă la persoanele cu vârsta de peste 40 de ani, precum și la femeile însărcinate, la profesori și lucrătorii din domeniul sănătății, chiar dacă au vârsta sub 40 de ani [35].


Oricine crede că una sau mai multe vaccinuri de rapel sunt răspunsul la SARS-CoV-2 se prea poate să se înșele. Aștept cu nerăbdare date despre spitalizări și ratele de deces, ca să nu mai vorbim de efectele secundare, în lunile următoare.


Știind cele ce se cunosc deja despre riscurile prezentate de aceste vaccinuri și despre faptul că favorizează mutațiile, avem motive să credem că nu facem decât să creăm o situație complicată, din care va fi din ce în ce mai dificil să ieșim.


Dr. Joseph Mercola,6 septembrie 2021


Traducere de Irina Bazon


Surse și referințe


1 Townhall 22 iulie 2021https://townhall.com/tipsheet/leahbarkoukis/2021/07/22/biden-claims-you-cant-get-covid-after-vaccine-n2592934

2 Forumul Economic Mondial 7 iulie 2021https://www.weforum.org/agenda/2021/07/delta-variant-vaccines-protect/

3, 7 BPR 20 august 2021https://www.bizpacreview.com/2021/08/20/cdc-director-there-is-an-increased-risk-of-severe-disease-among-those-vaccinated-early-1121545/

4 David Rosenberg 7 13 iulie 2021https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/309762

5 Sharylattkisson.com 8 august 2021https://sharylattkisson.com/2021/08/report-israel-vaccination-provides-far-less-protection-than-previous-covid-infection/

6 Sharylattkisson.com 6 august 2021https://sharylattkisson.com/2021/08/covid-19-natural-immunity-compared-to-vaccine-induced-immunity-the-definitive-summary/

8 CNBC 23 iulie 2021https://www.cnbc.com/2021/07/23/delta-variant-pfizer-covid-vaccine-39percent-effective-in-israel-prevents-severe-illness.html

9, 10 Opinia BMJ 23 august 2021https://blogs.bmj.com/bmj/2021/08/23/does-the-fda-think-these-data-justify-the-first-full-approval-of-a-covid-19-vaccine/

11 Science 16 august 2021https://www.sciencemag.org/news/2021/08/grim-warning-israel-vaccination-blunts-does-not-defeat-delta

12 Evening Standard 20 august 2021https://www.standard.co.uk/news/uk/england-delta-donald-trump-government-public-health-england-b951620.html

13, 14 CDC MMWR 30 iulie 2021; 70https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7031e2.htm?s_cid=mm7031e2_w

15 CNBC 30 iulie 2021https://www.cnbc.com/2021/07/30/cdc-study-shows-74percent-of-people-infected-in-massachusetts-covid-outbreak-were-fully-vaccinated.html

16 NBC News 7 august 2021https://www.nbcnews.com/science/science-news/delta-variant-viral-load-scientists-are-watching-covid-pandemic-rcna1604

17 FEE 30 august 2021https://fee.org/articles/harvard-epidemiologist-says-the-case-for-covid-vaccine-passports-was-just-demolished/

18 Știri FBA 9 august 2021https://fbanews.org/2021/08/09/covid-outbreak-hits-carnival-cruise-despite-every-guest-and-staff-member-being-vaccinated/

19 BBC 14 iulie 2021https://www.bbc.com/news/uk-57830617#:~:text=An%20outbreak%20of%20Covid%2D19,accompanying%20it%20are%20also%20affected.

20, 21 bioRxiv 23 august 2021 DOI: 10.1102 / 2021.08.11.457114https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.08.22.457114v1

22 Live Science 6 august 2021https://www.livescience.com/coronavirus-vaccine-resistance-mutation-model.html

23 Scientific Reports 30 iulie 2021; 11 Număr articol 15729https://www.nature.com/articles/s41598-021-95025-3

24, 26 Quanta Magazine, Vaccines Are Pushing Pathogens to Evolvehttps://www.quantamagazine.org/how-vaccines-can-drive-pathogens-to-evolve-20180510/

25 PLOS Biology 27 iulie 2015 DOI: 10.1371 / journal.pbio.1002198https://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.1002198

27, 28 NPR 9 februarie 2021https://www.npr.org/2021/02/09/965703047/vaccines-could-drive-the-evolution-of-more-covid-19-mutants

29, 30, 31 MSN 21 august 2021https://www.msn.com/en-us/sports/nfl/facing-covid-19-clusters-in-vaccinated-nfl-players-leagues-relaxed-testing-protocols-are-failing/ar-AANNePq?ocid=uxbndlbing

32 Clinical Infectious Diseases 28 septembrie 2020; ciaa1491https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciaa1491/5912603

33 Twitter Jennifer Jacobs 27 august 2021 https://twitter.com/JenniferJJacobs/status/1431293552605208576

34 Insider 29 august 2021https://www.businessinsider.com/fauci-biden-booster-after-8-months-not-5-2021-8

35 Reuters 22 august 2021https://www.reuters.com/world/middle-east/israel-finds-covid-19-vaccine-booster-significantly-lowers-infection-risk-2021-08-22/