ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cardinalul Gerhard Müller a intrat în colimatorul presei sistemului din Germania după ce i-a acordat un interviu lui Alexander Tschugguel și Institutului Sf. Bonifaciu, pe care îl reprezintă acesta, în încercarea de a-i sprijini pe austriecii care sunt supuși unor restricții dure pe motiv de Covid și nevaccinare, arată LifeSiteNews.
 
O parte din afirmațiile prelatului german au fost îndreptate împotriva grupului de globaliști din jurul lui Klaus Schwab, de la Forumul Economic Mondial (WEF), a lui George Soros și a lui Bill Gates, toți aceștia promovând, printre altele, agenda vaccinării și folosindu-se de ea pentru instaurarea controlului total, potrivit cardinalului.
 
Cardinalul care răspândește astfel de teorii „incredibile” este fost Prefect al Congregației Vaticanului pentru Doctrina Credinței (CDF), pe vremea papei Benedict, cea mai veche și una dintre cele mai importante dintre cele nouă Congregații (ministere) ale sfântului scaun, însărcinată în principal cu apărarea bisericii catolice de erezii.

Premierul landului Bavaria, Markus Söder, și Matthias Kopp, un purtător de cuvânt al Conferinței Episcopale Germane - un fel de Vasile Bănescu -, s-au delimitat de criticile Cardinalului Müller la adresa Marii Resetări.
 
 
(articolul continuă mai jos)
 
 
 
Pe 6 decembrie, cardinalul Müller (foto) i-a acordat un interviu lui Tschugguel, jurnalist activist austriac, care apoi a postat pe contul de Twitter al Institutului catolicilor tradiționaliști Sf. Boniface o parte din dialogul purtat cu cardinalul. În interviu, obținut integral de LifeSite, au fost abordate subiecte precum: cât de (in)admisibilă este impunerea obligativității vaccinării, cât de corect este ca episcopii să restricționeze accesul la Sacramente și cât de bine este ca austriecii să protesteze împotriva restricțiilor Covid impuse de guvernul lor.

Cardinalul a spus că pandemia de coronavirus este folosită de elitele globaliste pentru a face loc agendei lor legate de Marea Resetare.
 
Acuzat și în trecut că promovează teorii ale conspirației, cardinalul Müller i-a invitat pe oameni să vadă faptele, în loc să îi denigreze pe cei care „gândesc cu capul lor”, subliniind și pericolul „vaccinării forțate”. 
 
El a vorbit despre „dorința de a folosi această ocazie pentru a-i supune pe cetățeni unui control total și pentru a institui un stat al supravegherii, așa cum au declarat chiar promotorii marii resetări”. Aici, Müller l-a citat pe Schwab, care a descris pandemia COVID-19 ca fiind o „oportunitate” de a pune în aplicare Marea Resetare.
 
Schwab a scris în vara anului 2020 că pandemia „reprezintă o fereastră de oportunitate rară, dar îngustă, pentru a reflecta, reimagina și reseta lumea noastră”.
 
„Mulți oameni mor, sunt bolnavi, se confruntă cu restricții drastice, care le limitează viețile, economia este grav afectată, copiii nu pot merge la școală, ceea ce va avea efecte dramatice pe termen lung asupra sufletului și spiritului lor”, a mai spus Müller. „Apoi, există oameni care, de la înălțimea bogăției lor, privesc cu dispreț la aceste zbateri zilnice și care apoi proclamă sus și tare că aceasta este o oportunitate de a-și promova agenda.”
 
Cardinalul a opinat că agenda Marii Reîntoarceri este „bazată pe fraudă” și a explicat că frauda constă în ideea că oamenii pot, „prin intermediul tehnologiei moderne sau al mijloacelor moderne de comunicare, să realizeze o nouă creație, să creeze un nou tip de om, după chipul și asemănarea lor”.
 
Prelatul german a declarat că nu dorește „să fie salvat și făcut după chipul și asemănarea lui Klaus Schwab sau a lui Bill Gates, sau a lui Soros și a altor oameni de acest fel”.
 
Ca reacție, Markus Söder, premierul Bavariei, a comentat: „Protejarea oamenilor trebuie să fie pusă pe primul loc”, adăugând că se poate observa o „recidivă în a respinge știința, cu ajutorul unor teorii foarte ciudate”. Politicianul a fost de părere că episcopii și cardinalii ar trebui mai bine să urmeze exemplul Papei Francisc, care s-a vaccinat.
 
Acesta este același politician pe care dr. Robert Malone, inventatorul tehnologiei ARNm, l-a criticat aspru într-un interviu recent acordat LifeSite. Comentând afirmația lui Söder potrivit căreia numai prin vaccinarea universală poate scăpa Germania de coronavirus, dr. Malone a spus: „Aș răspunde că este extrem de naiv. De câte ori trebuie să repetăm: Aceste vaccinuri sunt slab eficiente în prevenirea infecției, replicării și răspândirii. Ele protejează doar parțial de boală. Imunitatea naturală protejează mult mai mult împotriva bolii”.
 
„Nu se bazează pe știință”, a adăugat virusologul. „Și dacă este atât de evident că nu se bazează pe știință, a adăugat dr. Malone, atunci ce motivează aceste politici?”.
 
În acest caz, expertul în vaccinuri a ajuns, de fapt, la aceleași concluzii ca și cardinalul Müller, deoarece unul dintre motive ar putea fi „faptul că liderii Uniunii Europene și din întregul Occident, inclusiv din Statele Unite, au fost capturați, sub aspect funcțional, de interesele economice ale unor entități financiare, din care face parte și industria farmaceutică”.
 
Descriind în continuare puterea grupurilor financiare internaționale, care par a fi capabile să influențeze răspunsul comun al lumii la actuala criză Covid - incluzând și „presiunea nebunească pentru vaccinarea universală” - dr. Malone a spus:

„Am ajuns la convingerea că ne confruntăm cu o situație care este, în esență, creșterea și expansiunea tiraniei globale, care este armonizată, gestionată și coordonată la nivelul statelor naționale și care pare să fie aliniată intereselor economice ale unui mic grup de fonduri de investiții care reprezintă grosul capitalului occidental global. Și ceea ce mă alarmează în mod deosebit - pe mine și pe mulți alții, și se pare că și pe arhiepiscop [arhiepiscopul Carlo Maria Viganò] - este faptul că acest grup de capital este atât de mare acum încât are mai multă putere decât statele naționale individuale.” Acest capital a devenit atât de puternic încât „poate dicta politicile - politica economică și politica națională în diferite state naționale. Iar acest capital a preluat toate mijloacele de comunicare principale, toate companiile Big Tech și toate marile companii de vaccinuri și farmaceutice. Și toate acestea sunt motivul pentru care acționează la nivel global într-o manieră organizată.”
 
Comentând decizia guvernelor austriac și german de a institui mai multe închideri și ordine de vaccinare, dr. Malone a spus că „au înnebunit”.
 
Patru membri ai Partidului Verde din Bavaria și-au exprimat, de asemenea, indignarea, calificând comentariile lui Müller drept „șocante”. Aceștia au afirmat, într-o scrisoare adresată cardinalului și episcopului Rudolf Voderholzer de Regensberg, că nu cred că este posibil ca un om al bisericii de un rang atât de înalt să exprime „atât de deschis și fără rețineri teorii ale conspirației atât de grosolane și antidemocratice”. De asemenea, politicienii de stânga i-au reproșat cardinalului că promovează „coduri incendiare și antisemite”.
 
Matthias Kopp, un purtător de cuvânt al Conferinței Episcopale Germane, a postat pe Twitter: „Suntem foarte mirați de aceste teorii! Cardinalul Müller vorbește aici - presupun - în nume personal”.
 
Felix Klein, reprezentantul guvernului german însărcinat cu combaterea antisemitismului, a declarat că se așteaptă ca „Biserica Catolică să se distanțeze în mod clar și fără echivoc de afirmațiile iresponsabile ale cardinalului Müller”. Comitetul Central al Evreilor Germani a avut o poziție similară, susținând că Müller a folosit „coduri antisemite”, ceea ce este „iresponsabil și inacceptabil”.
 
Acuzațiile de antisemitism se bazează pe simplul fapt că cardinalul Müller l-a menționat, alături de Gates și Schwab, pe multimiliardarul Soros.

Cardinalul Müller a fost uimit de reacții.
 
„Când oameni, care nici măcar nu știu să deschidă o Biblie ebraică, acuză, în baza unor titluri mincinoase, un profesor de teologie de coduri antisemite, atunci nu mai există nici o modalitate de a vindeca nebunia intelectuală și morală a liderilor noștri de opinie”, a scris el pentru LifeSite.
 
Prelatul a adăugat că „această indignare, creată artificial de niște teoreticieni ai indignării, nu reprezintă argumente într-o dezbatere obiectivă; în schimb, este din nou vorba doar de o luptă împotriva unor persoane care spun, în sfârșit, adevărul”. În plus, cardinalul a subliniat că niciunul dintre comentatori nu s-a referit, de fapt „la interviu, ci, mai degrabă, la versiunea sa falsificată de mass-media”.
 
Ca răspuns la acuzații, acesta a declarat: „Cei care apără persoane problematice și agenda Marii Resetări se plasează de partea super-bogaților, care au profitat enorm de pe urma crizei, pe spatele clasei de mijloc, care a avut mari dezavantaje”. 

Urmăriți aici o emisiune realizată de TruNews pe marginea poziției cardinalului.
 
VIDEO cu interviul în limba germană: