ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tehnologiile de supraveghere în masă aplicate în timpul pandemiei de COVID-19 nu au fost înlăturate. Dimpotrivă, au fost extinse în efortul de a impune controlul social la nivel mondial, avertizează Dr. Joseph Mercola într-o nouă analiză documentată, pe care o oferim în traducere pentru cititorii Active News:

O investigație a Associated Press (AP) dezvăluie că tehnologiile de supraveghere în masă folosite în timpul pandemiei sunt utilizate în continuare ca instrumente de control.

În China, codurile QR COVID-19 au fost folosite pentru a restricționa mișcarea, protestele și alte forme de disidență.

În Israel, agenția de securitate Shin Bet a folosit tehnologia de urmărire a contactelor legate de COVID-19 pentru a trimite mesaje în care persoane nevinovate sunt acuzate de acte de violență.

Există teama că tehnologiile de supraveghere în masă [folosite în timpul pandemiei de] COVID-19 vor deveni o măsură de control social pe scară largă, în care datele legate de sănătate, informațiile despre locuințe, profilurile financiare și multe alte date sunt utilizate pentru a crea un profil amplu al fiecărui individ de pe pământ.

Soluția pentru a renunța la această nebunie și pentru a vă proteja pe cât posibil confidențialitatea și libertățile personale este să nu renunțați în mod voluntar la controlul și informațiile dvs. personale.

*

Asa cum situația legată de călătoriile aeriene a fost schimbată fundamental după 9/11 – sub pretextul securității naționale și a „războiului împotriva terorismului” –, lumea este acum profund diferită față de cea dinaintea [pandemiei de] COVID-19. Libertățile considerate a fi ceva de la sine înțeles în 2019 au fost înlăturate brusc în 2020, pe motivul protejării securității naționale și a sănătății publice.

Dar acum, chiar și după ce COVID-19 a fost neutralizat, tehnologiile puse în aplicare pentru a monitoriza și urmări virusul nu au fost înlăturate.

Dimpotrivă, acestea sunt încă folosite și extinse în întreaga lume, ceea ce arată că monitorizarea în masă a populației globale nu a avut legătură cu COVID-19, ci a fost vorba despre altceva, cu potențialul eliminării libertății așa cum o știam.

Tehnologiile legate de COVID-19 sunt folosite pentru control

O investigație realizată timp de peste un an de Associated Press dezvăluie o tendință îngrijorătoare la nivel mondial, în care tehnologiile de supraveghere în masă din epoca pandemiei sunt utilizate ca instrumente de control.

„În primele zile ale pandemiei, milioane de oameni din întreaga lume au crezut în oficialii guvernamentali, care au spus că au nevoie de datele confidențiale pentru ca noile instrumente tehnologice să ajute la stoparea răspândirii coronavirusului. În schimb, guvernele au primit o colecție bogată de detalii private cu privire la sănătate ale indivizilor, imagini faciale și adresele lor de poștale”, a menționat AP.

Acum oamenii descoperă că datele respective sunt folosite împotriva lor, determinând restricționarea călătoriilor și activismul, în cazurile de aplicare a legii, și chiar fiind împărtășite cu agențiile de spionaj.

Cum a spus pentru AP John Scott-Railton, de la organizația Citizen Lab, „orice intervenție prin care crește puterea statului de a monitoriza persoanele (…), odată ce este acceptată, este foarte puțin probabil să fie eliminată vreodată.”

Supravegherea în masă în China pentru a suprima disidența

În China, cetățenii au fost obligați să instaleze aplicații pentru telefonul mobil care produceau coduri QR în funcție de starea de sănătate. Un rezultat verde, bazat pe rezultatele testului PCR, permite unei persoane să se miște liber, în timp ce un rezultat galben sau roșu restricționează călătoria sau impune izolare acasă.

În urma demonstrațiilor pe scară largă, țara a declarat că nu va mai aplica codurile de sănătate la nivel național pentru a permite călătoriile între provincii.

Însă Beijingul încă solicită coduri locale pentru intrarea în restaurante, săli de sport, birouri și în multe alte locuri. Uneori, în ultimii trei ani, intrarea într-un supermarket era restricționată, dacă nu se prezenta un cod verde, iar locuitorii puteau fi puși în carantină dacă erau un contact apropiat cu cineva testat pozitiv pentru COVID-19.

De asemenea, ancheta AP, susținută de Centrul Pulitzer pentru Raportarea Crizelor, a dezvăluit că guvernul a folosit codurile COVID-19 pentru a reprima disidența:

La începutul lunii septembrie, fostul consilier financiar Yang Jiahao a cumpărat un bilet de tren către Beijing, unde plănuia să depună diferite plângeri la guvernul central.

Cu o seară înainte, o femeie, pe care a descris-o ca fiind agent, l-a invitat la cină. Agenții sunt de obicei angajați de securitatea statului pentru operațiunile de „menținere a stabilității” și pot cere unor oameni să se întâlnească sau să călătorească atunci când autoritățile se tem că acestea ar putea cauza probleme.

Yang a luat masa cu agentul, iar a doua zi dimineața autoritățile sanitare din Guangzhou au raportat un caz de COVID-19 la mai puțin de un kilometru de localul unde au luat masa, a spus acesta.

În baza reglementărilor în vigoare în oraș, codul lui Yang ar fi trebuit să devină galben, impunându-i să facă teste COVID pentru a demonstra că este negativ.

În schimb, codul a devenit roșu, deși testele au arătat că nu avea COVID. Yang a primit ordin să intre în carantină, iar un sigiliu de hârtie a fost aplicat pe ușa sa.

Într-un alt exemplu, clienții care nu au putut să-și acceseze conturile bancare online au încercat să călătorească la Zhengzhou pentru a protesta.

Atunci când au ajuns la gară, codurile lor QR au devenit roșii și au fost escortați de poliție către camerele de carantină de la subsol.

În total, 1.317 de persoane care doreau să meargă în oraș pentru a protesta au primit coduri roșii, fiind preluate în grabă de la gară, de la aeroport și de pe autostradă.

Tehnologia de supraveghere folosită de agenția de securitate Shin Bet din Israel

O tendință similară are loc în Israel, unde agenția de securitate Shin Bet a reutilizat tehnologia de supraveghere telefonică folosită pentru urmărirea contactelor COVID-19.

De atunci, tehnologia a fost reutilizată, iar aceasta a trimis mesaje în care persoane nevinovate au fost acuzate de acte de violență, în timpul unei perioade de tulburări sociale în mai 2021 la Moscheea Al-Aqsa. Tehnologia de supraveghere a trimis mesajul „Vă vom trage la răspundere”.

Majd Ramlawi a fost printre cei care au primit mesajul. Este barman la o cafenea din afara complexului unde se află moscheea, o zonă presărată cu camere de securitate. „Este ca și cum guvernul s-ar afla în geanta ta. Când te miști, guvernul este cu tine [peste tot] prin acest telefon”, a spus Ramlawi pentru AP.

Potrivit AP:  

Utilizarea pe plan intern de către Shin Bet a tehnologiei [de supraveghere] a generat un scandal cu privire la protejarea vieții private și a libertăților civile în Israel, precum și întrebări legate de acuratețea acesteia. Ministerul Comunicațiilor, care supraveghează companiile de telecomunicații din Israel, a refuzat o cerere de a dezvălui detalii suplimentare, cerere transmisă AP de către Mișcarea pentru Libertatea de Informare, o organizație nonprofit care colaborează frecvent cu organizații media.

Gil Gan-Mor, un avocat de la Asociației nonprofit pentru Drepturile Civile din Israel, estimează că sute de arabi din Ierusalim au primit mesajul de amenințare în timpul tulburărilor și a spus că explozia de mesaje în masă a fost fără precedent. „Nu poți să le spui oamenilor: «Te urmăm... și ne vom lua revanșa. Nu poți folosi acest instrument pentru a speria oamenii. Dacă ai ceva împotriva cuiva, poți rezolva problema în instanță», a spus el.”

(Va urma: statele din întreaga lume care aplică supravegherea în masă a cetățenilor lor)