ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorul și traducătorul Ionel Trandafior ne oferă un nou documentar de excepție tradus în limba română:

„Filmul, produs de Dinesh D'Souza, explorează posibilitatea ca America să devină totalitară, drepturile cetățenilor fiind din ce în ce mai mult șterse, împreună cu opiniile conservatorilor, creștinilor și republicanilor vizate de Departamentul de Justiție și de mass-media.Dinesh D'Souza

Filmul prezintă poveștile celor care susțin că sunt victime ale persecuției politice și ale politicii periculoase din America.

Narat de D'Souza, "Statul polițienesc" prezintă realitatea cenzurii guvernamentale, a vizării oponenților politici și a spionajului neconstituțional al agențiilor federale asupra americanilor obișnuiți.

"Statul polițienesc este un film pe care nu am vrut niciodată să îl fac, pentru că nu am vrut ca America să ajungă într-un punct în care să fie nevoie să se facă un film ca acesta", a declarat D'Souza la începutul filmului. "Mă simt precum câinele care avertizează turma că se apropie un pericol, astfel încât să putem lua măsuri de precauție înainte de a fi prea târziu."

"Statul polițienesc" prezintă doi critici notabili ai excesului de autoritate al guvernului: fostul agent al Serviciilor Secrete Dan Bongino și actorul Nick Searcy. De asemenea, include interviuri cu senatorul Rand Paul, republican din Kentucky, cu președintele Comisiei Juridice din Camera Reprezentanților, Jim Jordan, Republican din Ohio, și cu reprezentantul Troy Nehls, Republican din Texas.

"Statul polițienesc" nu este un avertisment încărcat de teoria conspirației despre ceea ce va urma, ci mai degrabă un apel la trezire și la recunoașterea a ceea ce se întâmplă deja în America.

Trecând de la reconstituiri dramatice ale unor operațiuni FBI și raiduri SWAT la interviuri documentare cu membri ai Congresului, autori, jurnaliști și avertizori ai agențiilor federale, filmul începe cu actorul Nick Searcy în rolul unui agent de teren supraveghetor al FBI care își instruiește agenții cu privire la un raid care urmează să aibă loc. Acuratețea acestei scene și a altor scene conduse de Searcy provine din limbajul scris de către avertizorii FBI din viața reală Kyle Seraphin și Stephen Friend.

Dan Bongino, un fost agent al Serviciilor Secrete devenit comentator politic, care a fost unul dintre producătorii executivi ai filmului, spune că ne aflăm deja în "versiunea moarte lentă" a unui stat polițienesc. "Trebuie doar să ne obișnuim cu evaporarea libertăților civile". Și astfel, americanii acceptă, conștient sau nu, "Oh, asta e normal, să fii interzis în noua sferă publică".

Există, de asemenea, comparații prea evidente între guvernul american care ignoră crimele și activitățile subversive ale celor care promovează valorile și narațiunile progresiste, dar care exercită tirania asupra celor considerați dușmani politici. Acestea sunt arătate prin exemplele sistemului american de justiție care trece cu vederea și respinge infracțiunile penale împotriva celor care au incendiat cartierele în revoltele Black Lives Matter din 2020, dar îi urmărește și îi pedepsește agresiv pe cei care s-au angajat în cel mai pașnic act de turism accidental prin clădirea Capitoliului Statelor Unite la 6 ianuarie 2021.

Pornind de la scânteia reacțiilor exagerate ale agențiilor federale de aplicare a legii de la Ruby Ridge și Waco, în urmă cu 30 de ani, filmul afirmă apoi că "răsturnarea" națiunii americane de la o republică constituțională la un stat polițienesc și-a găsit acceleratorul odată cu adoptarea Patriot Act în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. "După 11 septembrie 2001, toate barierele care au fost construite între contrainformații și justiție au fost înlăturate", spune avocatul John O'Connor în film.

La finalul filmului sunt înfățișați prizonierii politici reținuți în legătură cu 6 ianuarie cântând imnul național al SUA, împreună, așa cum o fac în fiecare seară la ora 21.00.

Când filmul a avut premiera in data de 27 octombrie 2023, mulțimea s-a ridicat în picioare și a cântat "The Star-Spangled Banner" împreună cu filmul.

Președintele Donald Trump spune despre film:

"Dinesh D'Souza a expus frauda alegerilor din 2020 în filmul său ”2000 de cărăuși”.

Ei bine, acum Dinesh s-a întors și expune Vânătoarea de vrăjitoare pe care statul paralel o are împotriva MEA! Iar Statul Polițienesc vine și după tine.

Dinesh înțelege acest lucru și denunță toate acestea!"

Lansare SUA: 27 octombrie 2023
Traducere și subtitrare: Ionel Trandafir”