ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IPS Teodosie despre ”Marea Resetare” și ”Marea Vaccinare”:

„Sigur că vin valurile care sunt proiectate de mai marii lumii, în bani și în gândire orizontală, păguboasă și subiectivă.

Acesta a fost și valul care s-a încheiat cu restricțiile.

Mie îmi e greu să spun termenul acela consacrat care nu este real. De aceea și vorbesc doar de restricții, nu de așa zisa "pandemie" (că nu-i reală). N-am crezut, nici de la început...

Sigur, nu puteam să ies de unul singur. Am vorbit cu alți ierarhi - n-aveau curaj. N-am făcut un act de bravură. Doamne ferește! Dar, dacă te întreabă cineva, nu poți să mărturisești strâmb, să nu spui adevărul.

Mă întrebau dacă m-aș vaccina. Întâi le-am spus că am alergie. „Dar, dacă ați fi sănătos,v-ați vaccina?”

„NU! Pentru că nu știu cu ce mă vaccinez. Și de ce să mă vaccinez în zadar?"

Dar am trimis medicamente. Din acelea care se produceau Arbidol, Arbivir - care se gaseau...

Am trimis la preoți, la artiști în Transilvania. Le-am spus: "Nu vă duceți la spital!". Se simțeau rău și după acest tratament, îndată s-au vindecat și mi-au mulțumit.

Sigur, nu puteam să fac un act de bravură, să ies și să spun:

"- Hai, luați: Arbivir, Arbidol!"

Noi avem o și o condescendență, o ierarhie. Sigur, nu acuzăm pe nimeni.

N-am făcut ceva mai mult decât datoria de ierarh. Ca ierarh a trebuit să mărturisesc adevărul și toți trebuie să mărturisim adevărul, slujitorii și credincioșii împreună.

Să trăim în adevăr, în comuniune, în dragoste.

Și să luptăm împotriva răului și împotriva minciunii.

Pentru că ce sunt toate aceste provocări? Venite de la cel ce este numit tatăl minciunii, diavolul.

De multe ori minciunile îmbracă o haina de sărbătoare și chiar se arată seducătoare. Pare că îți aduc avantaje, dar sunt numai înșelări. Pentru că, dacă Satana se preface în înger de lumină, ce să mai zicem de minciuna care se prezintă ca adevăr?

De aceea trebuie să fim foarte atenți. Aceasta - ”Marea Resetare” - este o intenție. Un plan.

Dar eu vă spun că nu va fi pus în aplicare câtă vreme Biserica este vie și rămâne condusă de Hristos și Hristos o conduce. Hristos nu-i pasiv față de Biserica Sa, față de niciun rugător.

Și între Hristos și noi este permanent Maica Domnului.

Numită Biserica cea vie. Ce înseamnă Biserica? Dumnezeu și omul! Maica Domnului, de ce-i Biserica cea vie?

Pentru că a întrupat pe Fiul lui Dumnezeu. Ea e prima biserică în sensul real al cuvântului, strict și sfânt și adevărat.”

Extras din Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de la cea de a treia Conferință ActiveNews - Starea de Libertate, desfășurată pe 10 august 2023, la Constanța, cu tema „Românii vs Marea Resetare” - VIDEO SUS, ÎN DESCHIDERE